2024.04.25, Csütörtök
Portugál kosarast igazolt az Atomerőmű KSC Szekszárd
Pixabay - illusztráció

Portugál kosarast igazolt az Atomerőmű KSC Szekszárd

MTI

2018.02.19. 14:01

Portugál hátvédet igazolt a női kosárlabda NB I-ben listavezető Atomerőmű KSC Szekszárd a szlovén Maja Erkic helyett - jelentette be a klub sportigazgatója hétfőn Szekszárdon, sajtótájékoztatón.

Hirdetés

Szabó Noémi elmondta: a Gdessa Barreiro csapatától érkezett, 28 éves Marcia Costával egyelőre a 2017/18-as bajnokság végéig írtak alá szerződést.

A 173 centiméter magas játékos a portugál bajnokságban meccsenként átlagosan 12,6 pontot dobott, az Európa Kupa (EK) hat mérkőzésén 17, 7 pontátlagot ért el. Costát az elmúlt öt évben Portugáliában az év védőjátékosának választották, most először igazolt külföldi bajnokságba.

A Gdessa a 2017/18-as EK-sorozatban a KSC ellenfele volt, a portugál kosaras a két meccsen összesen 37 pontot ért el. A sportigazgató szerint Marcia Costa a 2-es poszton pótolhatja a 2016/17-es bajnokságban az év játékosának választott Maja Erkicet, aki év elejétől szünetelteti a szerződését a KSC-nél.

"Mutatói alapján egy csiszolatlan gyémántot fedeztünk fel, reméljük, hogy ezt meg fogja mutatni a bajnokság hátralévő részében és a rájátszásban" - mondta Szabó Noémi.

Az alapszakaszban eddig százszázalékos Atomerőmű KSC Szekszárd következő mérkőzését a tabella negyedik helyén álló ZTE otthonában játssza.
 

AktuálisAtomerőmű KSC SzekszárdkosarashátvédNB I