2024.04.19, Péntek

Elfogadta idei, egymilliárdos költségvetését a Tolna megyei önkormányzat

MTI

2018.02.09. 19:32

Egymilliárd 45 millió forint főösszeggel pénteken elfogadta a Tolna megyei önkormányzat idei költségvetését a megye közgyűlése. A testület határozatban támogatta a kormány bevándorlási politikáját.

Hirdetés

A költségvetési rendeletet a Fidesz-KDNP nyolc és a Néppárt egy képviselőjének szavazatával fogadták el, a Jobbik két képviselője tartózkodott, a DK közgyűlési tagja nemmel szavazott.

Az önkormányzat idei büdzséje 517 millió forintos beruházási keretet tartalmaz, amely döntően a szervezet a Terület- és Településfejlesztési Operatív Program (TOP) által támogatott projektek költségeiből áll. Az önkormányzat 2018-ban valósítja meg a Sió-part turisztikai fejlesztését, és építi meg a folyó mellett tervezett kerékpárutat. Gábor Ferenc főjegyző jelezte: az önkormányzat emellett 31, olyan TOP-os projekt menedzsment-feladatait is ellátja, amelyekre Tolna megyei települések nyertek el támogatást.

Fehérvári Tamás (Fidesz-KDNP), a közgyűlés elnöke a vitában elmondta: az operatív program irányító hatósága azt ígérte, hogy pluszforrást biztosítanak akkor, ha az építőipari költségek növekedése miatt a tervezett költségvetés nem lesz elég a projektek megvalósítására.

A közgyűlés határozatot hozott arról is, hogy "támogatja a kormány nemzetközi színtéren történő érdekérvényesítését" Magyarország biztonságának megőrzéséért. Az elnök előterjesztésében azt írta: a migrációs folyamatokból eredő, Európát és Magyarországot veszélyeztető terror kockázata nemzeti üggyé vált.

"A megyei önkormányzat (...) az itt élő emberek problémáinak megoldásán munkálkodik, és óvja a lakosokat az idegen kultúrákból eredő feszültségektől" - fogalmazott.

A határozati javaslatra a Fidesz-KDNP, a Néppárt és a Jobbik képviselői igennel szavaztak, a DK és az MSZP egy-egy képviselője nem vett részt a szavazáson.
 

AktuálisTolna megyeköltségvetésTOPhatározat