2024.02.29, Csütörtök

Minden eddiginél több látogató járt tavaly a Paksi Képtárban

telepaks.net

2018.01.27. 21:00

Több mint 15 ezren jártak 2017-ben a Paksi Képtárban, amely megnyitásának tizedik évfordulóját ünnepelték tavaly.

Hirdetés

– Nagy öröm számunkra, hogy az intézmény presztízse növekedett, kiemelkedő teljesítményt nyújtunk programjainkkal és koncepciónkkal országos, sőt közép-európai szinten is. Olyan kiállításokat rendeztünk, amelyek növelték kanonizáló szerepünket az intézményi szférában – összegzett Prosek Zoltán.

A Paksi Képtár vezetője azt is elmondta, hogy gazdag volt a gyermekeknek kínált múzeumpedagógiai programjuk, a köztéri akciókon, a társintézmények bemutatkozásain és az előadássorozatokon egyre többen vettek részt.

A képtár 2017-ben szélesítette a programstruktúráját a társművészetek irányába. Ennek keretében megszervezték nyáron az első Paksi Jazz Fesztivált, a Csengey Dénes Kulturális Központtal közös szervezésben pedig a kortárs irodalom jeles képviselői látogattak el a képtárba. Ezen kívül az intézmény új köntösbe öltöztette honlapját, szakmai konferenciáknak és önkormányzati eseményeknek biztosított helyszínt.

A már hagyományos retrospektív sorozatot Bernát András kiállításával folytatta az intézmény, három nagyobb és ugyanennyi kisebb kiállítást rendeztek.

A nyári művésztelepre immáron harmincnyolcadszor hívtak alkotókat, Péger József életmű-kiállítását mutatták be a közönségnek a Hangárban, valamint új elemként DJ is szerepelt a megnyitókon.

A Paksi Képtár idén is aktívan folytatja a tevékenységét. 2018-ban várhatóan ismét megszervezik a Paksi Jazz Fesztivált, valamint viszik tovább a korábban elindított rendezvénysorozatokat és a múzeumpedagógiai foglalkozásokat. Január 26-án a Magyar Kereskedelmi és Vendéglátóipari Múzeum érkezik a képtárba a Bemutatkozunk elnevezésű sorozatuk keretében.

A csoportok a csokoládé készítésének rejtelmeit, kultúrtörténeti érdekességeit ismerhetik meg.

AktuáliskiállításPaksi Képtárlátogató