2024.03.29, Péntek

Jönnek a -10 fokok is a héten

met.hu, index.hu

2017.12.18. 06:17

Öt megyére tartós, sűrű köd veszélye miatt figyelmeztetést adott ki hétfőre az Országos Meteorológiai Szolgálat (OMSZ). Pest, Bács-Kiskun, Fejér, Nógrád és Tolna megyében a látótávolság a köd idején csak pár száz méter lehet.

Hirdetés

Éjszaka a Dunántúlon és a középső országrészben erősen megnövekszik a felhőzet, szórványosan kisebb havazás, hózápor is előfordulhat. Az ország középső részén napközben is lehet kisebb havazás, hózápor.

A legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet általában -1 és -7 fok között alakul, de az Északi-középhegység völgyeiben -8, -10 fokot is mérhetnek. A legmagasabb nappali hőmérséklet hétfőn -1 és +3 fok között várható.

  • Kedden többfelé több órára kisüt a nap. A leghidegebb órákban -10 és -4 fok között alakul a hőmérséklet, az Északi-középhegység völgyeiben kissé hidegebb is lehet. A nappali maximumok 0-3 fok között alakulnak.
  • Szerdán napközben a Dunától keletre növekszik a felhőzet, arrafelé délután, este hószállingózás, gyenge havazás előfordulhat. A minimumok jellemzően -10 és -4 fok között, az Északi-középhegység völgyeiben kissé ez alatt alakulhatnak. A legmagasabb hőmérséklet -1 és +3 fok között valószínű.
  • Csütörtökön délelőtt az Alföldön lehet némi napsütés. Emellett több helyen valószínű csapadék, a Dunántúlon hó, havas eső, eső, másutt havazás várható. A legalacsonyabb hőmérséklet - 7 és -2, a legmagasabb hőmérséklet -2 és +3 fok között alakul.
  • Péntekre virradó éjszaka még a Tiszántúlon valószínű hóesés, délután a Dunántúlon fordulhat elő havas eső, havazás. Többfelé megerősödik a szél is. A leghidegebb órákban -4 és +3 fok között, napközben 0 és 6 fok között alakul a hőmérséklet.
  • Szombaton legfeljebb rövid időre süthet ki a nap. Több helyen valószínű havazás, a szél is erős, olykor viharos lehet. A minimumhőmérséklet -2 és +3, a maximumhőmérséklet -1 és +5 fok között várható.
  • Vasárnap, december 24-én legfeljebb futó hózápor lehet, és sokfelé erős lesz a szél. Emellett viszont több órára a nap is kisüt. A legalacsonyabb hőmérséklet - 5 és 0, a legmagasabb 0 és 4 fok között valószínű.

forrás: index.hu

AktuálisidőjárásTolna megyeköd