2024.04.20, Szombat

Tolnában név nélkül és költségmentesen leadhatók a lejárt szavatosságú növényvédő szerek

www.kormanyhivatal.hu/TMKH Szekszárdi Járási Hivatala Agrárügyi és Környezetvédelmi Főosztály

2017.11.07. 17:46

A Földművelésügyi Minisztérium akciót indít a lejárt szavatosságú régi, elsősorban történelminek nevezhető növényvédő szer hulladékok térítésmentes begyűjtésére és megsemmisítésére.

Hirdetés

A Földművelésügyi Minisztérium a Magyar Növényvédő Mérnöki és Növényorvosi Kamarát bízta meg a lejárt szavatosságú, történelmi növényvédő szer tételek országos felmérésével. Maga a felmérés, majd ezt követően a lejárt növényvédő szer hulladék készletek begyűjtése a készletekért felelősök, a készlet tulajdonosok, kezelők, érintettek számára név nélkül és költségmentesen történik, így jelen akció keretében senkinek nincs oka attól tartani, hogy esetleg valamilyen szankciót foganatosít a hatóság azokkal szemben, akiknél ilyen készletek találhatók.

A felmérés és begyűjtés kiemelt célja, hogy végérvényesen megszabadulhasson az ország a veszélyes anyagoktól, nem szankciók érvényesítése, így az érintettek bizalommal fordulhatnak a Magyar Növényvédő Mérnöki és Növényorvosi Kamarához.

A bejelentés határideje: 2017. november 13.

A fentiekre tekintettel bárki – mezőgazdasági gazdálkodó, vállalkozás, kereskedő, magánszemély-, akinek tulajdonában, kezelésében ilyen lejárt növényvédő szer hulladék van, kérjük, vegye fel a kapcsolatot a Magyar Növényvédő Mérnöki és Növényorvosi Kamara Tolna Megyei szervezetével (Papné Komáromi Lilla: [email protected]) a pontos felmérés, illetve a későbbi térítésmentes elszállíttatás érdekében.

 

AktuálisTolna megyelejárt szavatosságúnövényvédő szerekbegyűjtés