2024.04.19, Péntek

Új sportpálya lesz a tolnai Szent István gimnáziumban

www.tolna.hu

2017.10.05. 13:04

A tanuszoda mellett fennmaradt szabad területen épülhet fel az új létesítmény.

Hirdetés

Mint az ismert, a tolnai tanuszoda – a városi tulajdonban levő – korábbi gimnáziumi sportudvar helyén épült fel, így utóbbit el kellett bontani. Az iskolának viszont természetesen szüksége van szabadtéri sportpályákra. A tanárokkal egyeztetve az önkormányzat kidolgozott egy tervet, amely a tanuszoda mellett fennmaradt szabad területen a testneveléshez legszükségesebb pályáknak helyet tud biztosítani. Ez alapján egy 200 méteres futópálya, távolugró gödör, súlylökő terület, egy 22×11 méteres futballpálya, egy kisméretű strandröplabdapálya és egy 15×29 méteres kosárlabdapálya kialakítására van lehetőség.

A gimnázium – tavaly ősz óta új – fenntartója és működtetője, a Pécsi Egyházmegye kezdeményezte, hogy a pályák a tervezettnél korszerűbb burkolattal (műfű, illetve műanyag) legyenek ellátva. Ezáltal a korábban becsült bő 20 millió helyett kb. 50 millió forint a várható bekerülési költség. Az egyház azt kérte az önkormányzattól, hogy a költségeket fele-fele arányban osszák meg úgy, hogy a város hozzájárulása az egyház által az önkormányzatnak fizetendő bérleti díjak beszámításával is rendezhető legyen. (Ehhez módosítani kell majd a két fél közötti ingatlanhasználati megállapodást.)

A tolnai képviselő-testület csütörtöki ülésén támogatta a tervet. Ennek nyomán az egyház elkezdi a beruházás kivitelezését, hogy az iskolai sportpályák mielőbb a diákok rendelkezésére álljanak.

 

Forrás:www.tolna.hu

Aktuálissportpályatolnai Szent István gimnáziumPécsi Egyházmegye