2024.04.26, Péntek

Csodaszép óvodát kaptak a kisvejkeiek

www.bonyhad.hu

2017.10.04. 11:41

Megújult a Bonyhádi Varázskapu Bölcsőde és Óvoda kisvejkei tagintézménye.

Hirdetés

A hétfői avatón Potápi Árpád János, a térség országgyűlési képviselője, nemzetpolitikáért felelős államtitkár, Filóné Ferencz Ibolya, a gesztor bonyhádi önkormányzat polgármestere, Höfler József, Kisvejke első embere, Horváth Klára, az intézmény vezetője, a kivitelező képviseletében Szász Gábor, valamint a helyi vezető óvónő, Borsós Barbara vágta át a nemzeti színű szalagot. Az intézményre több mint 21 millió forintot fordított pályázati támogatással a fenntartó bonyhádi önkormányzat abból a 350 millióból, amelyet a térség óvodáinak felújítására nyújtott be. A 21 milliót további 3,5 millióval egészítette ki a helyi önkormányzat, amiből többek között új tetőt kapott az intézmény.

 

 

„A térségi szerepvállalásunk egyik újabb példája a beruházás, örülök, hogy segíthettünk az önkormányzatnak és a kisvejkei családoknak” – fogalmazott beszédében Filóné Ferencz Ibolya a helyi óvodások és néptáncosok műsorát követően. Elhangzott, hogy a kisvejkei intézmény – amit Matis Géza plébános áldott meg – mellett az elnyert támogatásból már megújult a bonyhádi Ficánka óvoda, a kisdorogi, az izményi és váraljai pedig a közeljövőben fog.

 

 

A régi gyermek öltözőből nyíló vizesblokkot elbontották, most már külön helyiséget használhatnak az apróságok és az óvónők. A vizesblokk új padló- és falburkolatot kapott, megújult a gyermek öltöző és az előtér. A terasz feletti régi tetőt elbontották, az új tetőt már új faoszlopok tartják, és a homlokzat is szigetelve lett. A csoportszoba burkolatát is kicserélték, új nyílászárókat építettek be és a falakat is lefestették. A terasz előtt akadálymentesített rámpát építettek, az utcától behajtó és akadálymentes parkoló épül. Az intézmény áram-, víz-, szennyvíz-, illetve földgáz közműcsatlakozással rendelkezik, a keletkező szennyvíz a települési hálózatba folyik.

 

Forrás: www.bonyhad.hu

AktuálisKisvejkeBonyhádi Varázskapu Bölcsőde és Óvoda