2024.04.25, Csütörtök

Ugyanúgy igyekeznek dolgozni, élni, örülni, mint az egészséges emberek.

Hirdetés

A fehér bot nemzetközi napja alkalmából a vakok és gyengénlátók megyei egyesülete nemrég tartotta meg ünnepségét a megyeszékhelyen a Művészetek Házában.

A rendezvényen részt vett dr. Haag Éva, a szekszárdi önkormányzat alpolgármestere és Fülöp Attila, az Emberi Erőforrások Minisztériumának helyettes államtitkára, akik köszöntő beszédet mondtak.

Kovács Lászlóné, a megyei egyesület elnöke beszédében összefoglalta az elmúlt egy esztendő munkáját, történéseit. Mint elhangzott, a nemzetközi ünnep alkalmából több rendezvényt is tartottak, így Dombóváron, Pakson és Tamásiban is találkoztak a sorstársakkal. A fiatal sorstársak mindig kiemelt figyelmet kaptak, mondta a megyei elnök, így iskolakezdés előtt – pályázati támogatásoknak köszönhetően – számítástechnikai eszközöket és okostelefonokat tudtak szét osztani. Idén immár huszonnegyedik alkalommal vitték a fiatalokat táborozni Domboriba, a Nemzeti Üdültetési Alapítvány támogatásával pedig 80 látássérült pihenhetett a családjával.

Tolna megyében egyébként 3600 fogyatékkal élő ember él, ebből 1900 a látássérültek száma. Közülük négyszázötvenen dolgoznak – mondta Németh-Kovács Emese, a megyei egyesület irodájának vezetője. Az ünnepségen a Bartina együttes szolgáltatta a zenét. A fehér bot nemzetközi napja alkalmából Kovács Lászlóné megyei elnök átadta a Vakok és Gyengénlátók Tolna Megyei Egyesületének nevében a Dr. Thész László-emlékérmet, melyet idén Rimai Rudolfné, az Eszterlánc Alapítvány kuratóriumának az elnöke, a városi bölcsőde vezetője kapott esélyteremtő munkájáért.

 

AktuálisTolna megyelátássérült Szekszárd fehér bot nemzetközi napVakok és Gyengénlátók Tolna Megyei Egyesülete