2024.05.28, Kedd

Különleges kutyakiállításra készül Paks

paks.hu

2017.09.15. 14:10

Tolna megyében elsőként Pakson szervez kutyakiállítást a Hungária Puli Klub, aminek a különböző korú és színű egyedek bírálatán túl a fajta népszerűsítése is feladata.

Minden kétséget kizáróan ősi magyar pásztorkutyafajta. Vándorló elődeink a nyájak, kondák, gulyák és ménesek mellett legfőbb segítőiket, a pásztorkutyákat is magukkal hozták a Kárpát-medencébe – írják a puliról a Hungária Puli Klub honlapján.

A fajta nyilvántartására és törzskönyvezésére kizárólagosan jogosult szervezet évente csupán háromszor szervez kiállítást, ahol az érdeklődők megfigyelhetik a korábbról ismert fekete és szürke színű egyedek mellett a maszkos fakó és a fehér színű példányokat is. Utóbbi változatok kitenyésztése éppen annak a genetikusnak, Dr. Bordács Imrének a nevéhez fűződik, aki a háborút követően megmentette a hazai puliállományt a szétszóródástól.

A programnak a Táncsics parkban lesz szeptember 16-án 10-től 16 óráig. Az eseményt a támogató önkormányzat képviseletében Barnabás István alpolgármester nyitja meg.

 

Forrás: paks.hu

AktuáliskiállításPakskutya2017puliHungária Puli Klub