2024.05.29, Szerda

Fontosnak tartják a véradást a szekszárdi borvidék borászai

veradas.hu

2017.08.09. 13:49

A Magyar Vöröskereszt és az Országos Vérellátó Szolgálat Nyári feltöltődés? Tölts fel másokat is! Adj vért! elnevezésű idei kezdeményezéséhez csatlakozik a szekszárdi borvidék.

Sokan nem tudják, hogy a véradások száma a nyári időszakban jelentősen csökken, a nagy hőség és a sokakat érintő allergiaszezon hatására. A véradás viszont olyan ügy, amely ebben az időszakban sem szorulhat háttérbe, hiszen a műtétekhez, baleseti sérültek ellátásához ilyenkor is szükség van vérre. A Vöröskeresztnek és a Vérellátónak naponta 1600-1800 véradót kell toboroznia ahhoz, hogy rendelkezésre álljon a kórházi ellátáshoz szükséges vérmennyiség.

A nyári véradókedv fellendítésére indult a kampány, aminek során mindenki, aki nyár végéig vért ad és regisztrálja az ott kapott egyedi kódot a www.veradas.hu/nyar oldalon, a segítségnyújtás nagyszerű érzése mellett megnyerheti az értékes heti és havi nyeremények egyikét, vagy akár egyhetes tengerparti utazást két személyre.

„A véradások szervezése mellett, a véradók megbecsülése is kiemelten fontos a Magyar Vöröskereszt számára. A Szekszárdi borvidék borászainak hála, minőségi borválogatást nyerhetnek a kampányban résztvevő véradóink” – mondta el Csali Annamária, a Magyar Vöröskereszt kommunikációs vezetője. „A szekszárdi borászok nem először állnak a véradás ügye mellé boraikkal és véradóként egyaránt, köszönet érte” – emelte ki a hazai legnagyobb humanitárius szervezet képviselője.

A Magyar Vöröskereszt megkeresésére megmozdult a Szekszárdi borvidék, 16 pincészet egyénileg ajánlott fel nyereményeket, a Bodri Pincészet pedig egy vacsorával egybekötött borkóstolót az Optimus Étteremben, ami után már utazni sem kell, a pincészet vendégházában szállhat majd meg a szerencsés véradó.

A Szekszárdi borvidék borászai a felajánlott nyereményeken túl egy közös véradást is szerveznek, ahol a helyi borászatokban dolgozók mellett szívesen látnak mindenkit, aki ugyancsak fontosnak tartja a véradás ügyét.

„Úgy gondoljuk, hogy szekszárdi borászatként nemcsak a szőlőben és a pincében kell helyt állnunk, hanem az élet egyéb területein is. Bárkivel előfordulhat, hogy valamilyen okból vérre lesz szüksége, szeretnénk, ha ilyen esetben fel sem merülne a vérhiány, ezért is csatlakoztunk a kampányhoz és örömmel adunk helyt a véradásnak is.” – mondta el dr. Schieber-Horváth Anita, a Schieber Pincészet tulajdonosa.

Augusztus 22-én a Schieber Pincészetben, a Kadarka utca 100. szám alatt várják a véradókat, ahol 13-16 óra között bárki csatlakozhat a borászokhoz. További helyszínek és időpontok a www.veradas.hu weboldalon találhatók, illetve elérhetőek a Véradás-Vöröskereszt ingyenesen letölthető mobilapplikációján is.

 

Forrás: veradas.hu

AktuálisMagyar Vöröskeresztvéradásszekszárdi borvidékkezdeményezésnyeremény