2024.03.28, Csütörtök

Új munkaerő-piaci támogatások segítik a Tolna megyei vállalkozókat

Tolna Megyei Kormányhivatal

2017.07.20. 15:46

2017. július 20-án dr. Horváth Kálmán kormánymegbízott a Tolna Megyei Kormányhivatal Társadalombiztosítási és Foglalkoztatási Főosztálya közreműködésével meghirdetett munkaerő-piaci, munkahelyteremtő pályázatok eredményeiről tájékoztatta a sajtó képviselőit.

Hirdetés

A „Kezdő lépés a fejlődés útján II” elnevezésű munkaerő-piaci program keretében a Tolna Megyei Kormányhivatal 2017. március 20-án pályázatot hirdetett a mikro- és kisvállalkozások számára munkahelyteremtő beruházások támogatására. A pályázat célja a Tolna megyei mikro- és kisvállalkozások fejlődésének, gazdaságban betöltött szerepének, piaci pozíciójuk megerősítésének, versenyképességük növelésének, valamint új munkahelyek létrehozását eredményező beruházásoknak a támogatása volt. A beruházás keretében a vállalkozások új gépek, eszközök, egyéb berendezések beszerzésére pályázhattak, amely megvalósításával legalább 1, maximum 3 fő álláskereső teljes munkaidőben történő foglalkoztatására nyerhetett el támogatást.  

Az álláskeresők vállalkozóvá válását is támogatja a Tolna Megyei Kormányhivatal, melyre 2017. február 24-én hirdetett pályázatot, és  beadási határideje 2017. április 21. napja volt. A támogatás célja az álláskeresők, illetve rehabilitációs ellátásban vagy rehabilitációs járadékban részesülő személyek vállalkozói készségének, hajlandóságának előmozdítása, saját vállalkozás, illetve vállalkozói tevékenység beindítására való ösztönzése volt beruházási célú támogatással.

Folytatás itt.

 

Forrás: Tolna Megyei Kormányhivatal

AktuálistámogatásmunkaerőpiacvállalkozásálláskeresőkTolna Megyei Kormányhivatal