2024.04.26, Péntek

Kétezer embert mozgat meg az idei sporTolna

programturizmus.hu, sportolna.com

2017.07.12. 09:54

2017. július 15-én és 16-án ismét megrendezik az ország, valamint Tolna megye egyik legnagyobb hagyományokkal rendelkező versenyét: a SporTolna Triatlon Fesztivált.

Hirdetés

A sporTolna rendezvény idén 2000 amatőr indulót vár Fadd-Domboriban egy kellemesen meleg vízzel, biztosított kerékpárpályával és gyors futópályával. Amatőrtől a profiig mindenki megtalálja a kedvére való távot és versenyszámot.

A helyszín Szekszárdtól mintegy 20 km-re fekvő üdülőtelep: Fadd-Dombori. A Duna holtága mellett fekvő táj önmagában is festői, ideális kikapcsolódásra, aktív pihenésre. A hely elnyerte a megyében a kis Balaton nevet, mert a strandolás mellett vízi sportokra és csónakázásra is alkalmas. Az üdülőtelep hossza mindössze 4-5 km.

A Vasi Vasember és szolnoki Tisza Nonstop nagy sikerű versenyek hatására, 1984. év végén Czencz Péter kezdett foglalkozni azzal a gondolattal, hogy ezek mintájára, de mégis eltérő és bizsergetően új dologgal is próbáljanak meg kirukkolni. A program kidolgozásában két régi sportbarátja, Csutorás József és Nemes Miklós sietett a segítségére. Mivel a triatlon versenyszámait: az úszást, a kerékpározást és a futást külön-külön nagyon sokan kedvelik, ez adta az ötletet ahhoz, hogy a triatlont a váltóval új köntösbe öltöztessék.

A mottó: Én úszom, Te kerékpározol, Ő fut. Már csak egy jó fantázianévre volt szükség, no meg egy mecénásra. Klein József találta ki a SporTolna nevet, és Alföldi Imre, a COOPTOURIST szekszárdi kirendeltségének vezetője biztosította a gazdasági hátteret.

A sporTolna fejlődése során a rendezvényeket a programok színesítésével, bővítésével egyre érdekesebbé, fesztiváljellegűvé változtatták a szervezők. Az indulói létszám évről évre növekedett, ezzel megnehezítve a szervezők dolgát.

Az eredeti versenyközpontot, a kis strandot hamar, 3 év után kinőtte a rendezvény. Előbb egy évig az üdülőközpont nagy parkolójába, majd a jelenlegi helyre, a kajak-kenu pálya céltornya környezetébe került a depóval együtt.

A versenykiírást ITT találja meg.

 

Forrás: programturizmus.hu, sportolna.com

AktuálisTolna megyesportfesztiváltriatlonsporTolna