2024.03.19, Kedd

Átépítik a dombóvári Szigeterdőt: elkészültek a tervek is

dombomedia.hu

2017.07.18. 15:33

Sikert aratott az Országos Tervtanács előtt a dombóvári Szigeterdő átépítésére készített terv, Török Péter Ybl-díjas tájépítész és Pete Balázs okleveles építészmérnök munkája.

Hirdetés

A tervek másfél év alatt készültek el. Az országosan elismert tájépítész és csapata benyújtott márt egyet, ám azt a tervtanács nem fogadta el. Az impozáns elképzelést túl díszesnek találták, ami így a park fő elemeitől, azaz a Kossuth-szoborcsoporttól terelte volna el a figyelmet.

A mostani tervek már egyöntetűen tetszettek a tanács tagjainak. Szabó Loránd polgármester a dombomedia.hu-nak elmondta: a kivitelezés jövőre kezdődik, ütemezetten, hiszen a város anyagi forrásai nem engedik meg, hogy az elképzelés teljes egészében egyszerre megvalósuljon. Ám más terveik is vannak Szigeterdő fejlesztésére. A nemrég befejezett rekortán futópálya után meg fog épülni a lakótoronyhoz vezető híd, és hamarosan átadják azt a csúszkapályát is a parkban, mely a Hat vár - hat rád alkalmával debütált és vélhetően a gyerekek nagy kedvence lesz.

Dombóvár polgármestere hamarosan Zalaegerszeg vezetésével tárgyal a Kossuth-szoborcsoport eredeti táblájáról.

 

Forrás: dombomedia.hu

AktuálispolgármesterfejlesztésDombóvárSzigeterdőátépítés