2024.03.29, Péntek

Klímasztár díjat kapott Szekszárd

eghajlatvedelmiszovetseg.hu

2017.06.29. 09:07

Közösségi megoldásokat keresett a klímaváltozás problémájára az Éghajlatvédelmi Szövetség, amely 2017-ben immár negyedszer hirdette meg KlímaSztár programját.

Hirdetés

A zsűri egyhangú döntésével a díjat 5 pályázó - Egyházasfalu, Kunsziget, Őriszentpéter, Szekszárd települések és Wekerletelep közössége – nyerte el, akik a Soproni Egyetem Ligneum látogatóközpontjában vették át díjaikat 2017. június 27-én. 

Lajtmann Csaba, az Éghajlatvédelmi Szövetség elnöke - összefoglalva a KlímaSztár 2017 programot - az Éghajlatvédelmi Szövetség oldalának elmondta: A szakminisztérium Zöld Forrásának támogatása idén negyedik alkalommal tette lehetővé a felhívás meghirdetését. Az évek folyamán nem változott az alapcél, mely egybeesik az Éghajlatvédelmi Szövetség egyik alapvetésével, melyben arra igyekszik rámutatni, hogy a helyi folyamatoknak, fejlesztéseknek fontos és megkerülhetetlen szerepe van az éghajlatváltozás elleni küzdelemben. A díjazott öt település és közösség - Egyházasfalu, Kunsziget, Őriszentpéter, Szekszárd települések és Wekerletelep közössége - egyaránt olyan követhető mintát állít más települések elé, melyek valódi helyi megoldások a változás folyamatában, legyen szó az alkalmazkodásról és-vagy a szén-dioxid kibocsátásának a csökkentésről.

Hozzátette: hasonlóan a korábbi felhívások díjazottaihoz az öt települést 2017-ban nevezik az Climate Star európai felhívására, és bíznak benne, hogy a korábbi évekhez hasonlóan egy vagy két pályázó az európai díjat is elnyeri 2018-ban.

 

Forrás: eghajlatvedelmiszovetseg.hu

AktuálisSzekszárddíjátadás2017KlímaSztáréghajlatvédelem