2024.03.19, Kedd
Iskolákkal és óvodákkal kötöttek együttműködési megállapodást a Paksi FC utánpótlásához
Illusztráció: unsplash.com

Iskolákkal és óvodákkal kötöttek együttműködési megállapodást a Paksi FC utánpótlásához

paks.hu

2021.09.24. 15:03

A fiatalok így már az óvodákban és az általános iskolák alsó tagozataiban megismerkedhetnek a labdarúgással.

Hirdetés

A Paksi FC folyamatosan fejlődő utánpótlásbázisa az idei évtől a régió tehetségközpontja lett. Ennek folyományaként szeptember 22-én fontos mérföldkőhöz értek: két iskolával és két óvodával együttműködési megállapodást kötöttek, az eseményre a sajtót is várták - számolt be róla a paks.hu.

A sajtótájékoztatón részt vett Balog Judit és Haraszti Zsolt ügyvezetők, Péter Norbert utánpótlás-szakágvezető, az MLSZ klubfejlesztési osztályától Velez Attila, valamint az intézmények képviseletében Pulainé Galambos Erika, a Paksi Deák Ferenc Általános Iskola intézményvezetője, a Paksi Balogh Antal Katolikus Óvoda, Általános Iskola és Gimnáziumtól Koósz Roland igazgató és Heszné Rauth Ildikó tagóvodavezető. Molnár Adrien, a Paksi Napsugár Óvoda intézményvezetője nem tudott részt venni az eseményen.
 

Megalapozzák a jövő generációjának felkészítését

Balog Judit azt mondta, hogy ezen megállapodásokkal egy újabb mérföldkőhöz érkeztek, melynek győztesei a gyerekek.

A fiatalok így már az óvodákban és az általános iskolák alsó tagozataiban megismerkedhetnek a labdarúgással.

"Az itt jelenlévő intézményekben olyan partnerekre találtunk, akik szintén fontosnak tartják a sportot, és pedagógusaik az edzőinkkel közösen magasabb szintű képzést nyújthatnak a gyerekeknek. Bízunk benne, hogy ezek az együttműködések mind az intézmények, mind a klub, mind pedig a gyerekek számára gyümölcsözőek lesznek, és hosszú távon partnerek leszünk" – fogalmazott.

Péter Norbert utánpótlás-szakágvezető kiemelte, hogy hiányt pótoltak most, hiszen az alsó korosztályaikban egyfajta tömegesítést tudnak elindítani. – A piramis szemszögéből roppant fontos, hogy egy bázisnak széles alapjai legyenek. Fontos továbbá, hogy mostantól mi tudunk bemenni az iskolákba, óvodákba, nem pedig a gyerekeket kell kihívnunk a pályára, ami mindkét fél szempontjából könnyebbség a hosszú út elején – fogalmazott.

A szerződés aláírásán ott volt a TelePaks kistérségi televízió stábja, az eseményről beszámolt a Híradóban, a tudósítást ide kattintva érik el, illetve a témáról bővebben szó lesz a Lelátó sportmagazin szeptember 28-i adásában.

Helyi hírekPaksPaksi FClabdarúgás