2024.07.23, Kedd

Júniusban is színes programok várják a Gemencre látogatókat

mti

2017.06.04. 12:00

Hajókirándulás és különleges esti gyalogtúra is szerepel a Gemenc Zrt. jövő heti programkínálatában.

Az erdőgazdaság tájékoztatása szerint pünkösdhétfő délelőtt két, délután egy időpontban indul sétahajó a gemenci Duna-parttól, ahová a Gemenc északi kapujától, a keselyűsi fogadóépülettől erdei vasúton jutnak el a kirándulók. A hajó egyórás utat tesz meg, amely alatt az utazók megfigyelhetik az ártéri erdő madárvilágát és kis szerencsével nagyvadjait is.

Pénteken az Utazz a holddal! elnevezésű programon késő esti gyalogtúra indul a Gemencbe a Pörbölyi Ökoturisztikai Központtól. A résztvevők a Nyári legelő megállóig szintén erdei vasúton jutnak majd el, ahonnan körülbelül öt kilométeres túrát tesznek a Nagy-Gyékényes rétjén. A terület a Gemenc egy kevéssé látogatott, a kék túra útvonal által nem érintett része; az esti kirándulás hangulatát az adja, hogy a résztvevők a szürkületben elcsendesedő erdőben figyelhetik meg a vadakat - mondta Csontos Péter, a Gemenc Zrt. turisztikai és marketing osztályának vezetője az MTI-nek.

Az erdőgazdaság arra is felhívta a figyelmet, hogy a hétvégi programok mellett hétköznapokon is nyitva van a Pörbölyi Ökoturisztikai Központ, ahol a Gemenc kincsei című interaktív kiállítás látható. A Pörbölyől induló - és már a nyári menetrend szerint közlekedő - erdei vasút megállóhelyein szintén kiállítások, túraútvonalak várják a természetjárókat. Nagyrezétről a méhészeti gyűjtemény, Lassi megállóból a halászati kiállítás közelíthető meg, a Malomtelelőtől a Molnárka tanösvényen lehet sétát tenni.

 

Forrás: mti

AktuálistermészetgemenctúraPörbölyhajókirándulás