2024.04.20, Szombat

Szekszárdi siker az Országos Tanítási Versenyen!

kpvk.pte.hu

2017.05.10. 08:21

A PTE-KPVK szekszárdi végzős tanító szakos hallgatója, Dömény Diána II. helyezést ért el a 22. alkalommal megrendezett Országos Anyanyelvi Tanítási Versenyen.

Hirdetés

A Debreceni Református Hittudományi Egyetemen 2017. április 24-26. között megrendezett verseny az idei évben a Reformáció 500. évfordulójának ünnepköréhez kapcsolódott. Témája a tanulás tanítása volt, olyan szövegek feldolgozásának segítségével, amelyek tartalmukban a református valláshoz és a „kálvinista Rómához” kapcsolódtak.

Magyar műveltségterület szakirányos hallgatónkat a versenyre Tancz Tünde mesteroktató, szakmetodológus (PTE KPVK) és Rózsa Gabriella szakvezető tanító (PTE IGY Gyakorlóiskola, AMI és Gyakorlóóvoda) készítették fel. Hallgatótársként Boros Lilla kísérte el és segítette.

A PTE KPVK Illyés Gyula Pedagógusképző Intézetének hallgatói hosszú évek óta rendszeres résztvevői a végzős tanítók legfontosabb, országos szakmai erőpróbájának. A versenyeken hallgatóink több mint egy évtizede minden alkalommal dobogós helyen végeznek.

Az idei kiváló eredmény ismét megerősíti a szekszárdi pedagógusképzés magas minőségét, a Karon és az Illyés Gyula Gyakorlóiskolában folyó elméleti és gyakorlati munka példaértékű együttműködését.

 

Forrás: kpvk.pte.hu

AktuálisSzekszárdpécsi tudományegyetemKPVKOrszágos Anyanyelvi Tanítási Verseny