2024.04.25, Csütörtök

Panasznapra várják a Tolna megyei lakosokat

Tolna Megyei Kormányhivatal

2017.05.30. 11:48

Az alapvető jogok biztosa, Dr. Székely László 2017. június 7-én és június 8-án Tolna megyében folytatja a helyi panasznapok sorozatát.

Hirdetés

A munkalátogatáson részt vesz dr. Szalayné dr. Sándor Erzsébet, a Magyarországon élő nemzetiségek jogainak védelmét, valamint Dr. Bándi Gyula, a jövő nemzedékek érdekeinek védelmét ellátó biztoshelyettes is.

A biztosok gyakorlatában immár hagyományos kezdeményezés célja, hogy az állampolgárok közvetlenül is kérhessék az alapvető jogok biztosának segítségét, amennyiben úgy látják, hogy valamely hatóság vagy közszolgáltató szerv sérelmet okozott nekik és azt nem követte elfogadható megoldás. 

Az ombudsmani tevékenység egyik tapasztalata az, hogy nem mindenki tud a panaszával a szokásos módokon (útmutató: http://www.ajbh.hu/panasz-benyujtasa) a Biztoshoz fordulni. Sokan nincsenek abban a helyzetben, hogy például e-mailben jelentsék be a panaszukat, másoknak gondot okoz a beadvány megfogalmazása (ezért a panaszbejelentésnek nincs formai előírása) és vannak, akik nem képesek, vagy csak nehézségek árán tudnának személyesen is Budapestre utazni, hogy a Biztos hivatalában adják elő sérelmeiket. Ezért a panasznapok alkalmával az ombudsman a munkatársai kíséretében ellátogat az adott megyébe, ezzel könnyítve meg a személyes találkozást.  

A 2017. június 7-8-i látogatás során Tolna megye lakosainak lehetőségük nyílik arra, hogy állampolgári jogaikat érvényesítve, személyesen adják elő panaszaikat az alapvető jogok biztosa megbízott munkatársainak.

A panasznap helyszíne:
Tolna Megyei Kormányhivatal
Szekszárd, Augusz Imre u. 7., III. emelet 310-es és 315-ös iroda

A panasznap időpontja
2017. június 7-én, szerdán, 14.00 és 16.30 között
2017. június 8-án, csütörtökön, 9.00 és 11.00 óra között

 

Forrás: Tolna Megyei Kormányhivatal

AktuálisTolna megyepanasznapombudsmanállampolgári jogok