2023.12.09, Szombat
Moziban is láthatjuk a Gemenci erdő élővilágát
Fotó: Gemenc film Facebook

Moziban is láthatjuk a Gemenci erdő élővilágát

gemenczrt.hu

2017.05.21. 18:08

2017. május 18-tól vetítik a magyar mozikban a „Gemenc – Az árterek világa” című természetfilmet, melyet közel öt éven keresztül forgattak. Az alkotás a Gemenc Zrt. szakmai támogatásával készült.

Hirdetés

A Gemenci erdő élővilágát bemutató film forgatása 2012-ben kezdődött el, és 2016 szeptemberéig tartott.

A gemenci ártéri erdő szarvascsordák, vaddisznókondák, sasok, sakálok, hódok, gémek, jégmadarak mellett a védett fekete gólyák egyik legnagyobb populációjának ad otthont. A nagy műgonddal és speciális technikával – köztük rejtett vadkamerákkal, légi és víz alatti kamerákkal – készített természetfilm az ő életükbe enged betekintést, többek között olyan különleges, először látható felvételekkel, mint a fekete gólya fészekrakása és a fiókák felnevelése, vagy a 2013-as nagy dunai árvíz idején rögzített drámai képsorok.

Az élővilág bemutatása mellett a film nagy hangsúlyt fektet az ártéri erdő különleges hangulatának ábrázolására is, hajnali tájképekkel és sok légifelvétellel, miközben a háttérben Strauss, Vivaldi, Verdi, Puccini, Mahler és Bartók örök érvényű dallamai csendülnek fel.

A film elkészítését a Gemenc Zrt. is támogatta. Az együttműködés “mellékterméke” többek között az is, hogy 2013-óta élőben  követhetik nyomon az érdeklődők a keselyűsi bekamerázott fekete gólya fészekben zajló eseményeket.

 

Vetítések országszerte; valamint a film forgatásáról bővebben itt: http://gemenczrt.hu/gemenc-arterek-vilaga/

 

Forrás: gemenczrt.hu, Gemenc film

Aktuálisélővilággemenctermészetfilm