2024.04.27, Szombat
Szolnokon diadalmaskodott a megye csapata
Fotó: Tolna Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság

Szolnokon diadalmaskodott a megye csapata

tolna.katasztrofavedelem.hu

2017.03.07. 14:07

A hétvégén Szolnokon rendezték meg a IX. Katasztrófavédelmi Ergométeres Országos Bajnokságot, melyen ezúttal a Tolna megyei csapat lett a legjobb.

Hirdetés

Nem is olyan kicsi távolság az ezer méter! Ezt kellett leküzdeniük azoknak az evezősöknek, akik neveztek a IX. Katasztrófavédelmi Ergométeres Országos Bajnokságra az első márciusi hétvégén. A verseny immár hagyományos helyszínére, a szolnoki tűzoltóság sportcsarnokába érkezők közül azok is elfáradtak, akik csak nézték az „evezősök” erőfeszítéseit. Dagadtak az izmok és lobogott a lelkesedés tüze, amint valaki evezőkarhoz jutott.

A kilencedik bajnokságra tizenöt csapat nevezett. Összesen hetvennyolcan feszültek az evezőkarnak a sportcsarnokban. Egyéni és csapatversenyszámokban lehetett indulni. A férfi csapatok közül a szlovákiai sportolóké vitte el a pálmát, a legjobb magyar egységnek a Tolna Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság Gulyás István, Nagy Kornél, Juhász István és Klézl Tamás alkotta kettes csapata bizonyult. A 29 év alattiak kategóriában Nagy Kornél, a Dombóvári Hivatásos Tűzoltó-parancsnokság beosztott tűzoltója a dobogó harmadik fokára álhatott fel, míg Bot Csaba, a Szekszárdi HTP beosztott tűzoltója az ötödik helyen végzett. Szuprics Ferenc, a Paksi Hivatásos Tűzoltó-parancsnokság szolgálatparancsnoka a 39 év fölöttiek közül a harmadik helyezést érte el.

A Tolna megyei csapat tagjai: Bot Csaba, Klézl Tamás (Szekszárd HTP), Gulyás István, Juhász István,  Nagy Kornél (Dombóvár HTP), Szuprics Ferenc, Baksa Csaba, Király Patrik, Ábrahám Béla (Paks HTP)

AktuálisTolna megyeTolna Megyei Katasztrófavédelmi IgazgatóságIX. Katasztrófavédelmi Ergométeres Országos Bajnokság