2024.05.23, Csütörtök

Szekszárdi fizikuspalánták a megye élvonalában

Energetikai Szakgimnázium és Kollégium

2017.03.14. 13:59

Idén harminc diák részvételével rendezték meg az Energetikai Szakgimnázium és Kollégiumban a már hagyományosnak tekinthető Tolna megyei Szilárd Leó fizikaversenyt.

A megméretésre ez alkalommal Szekszárdról, Bonyhádról, Dombóvárról és Paksról érkeztek a versenyzők, akik két kategóriában mérték össze tudásukat. A 11. évfolyamosok tudáspróbáját Soós Tamás a házigazda iskola tanulója nyerte meg, a második Takács Marcell lett a Bonyhádi Petőfi Sándor Evangélikus Gimnáziumból, a harmadik pedig Ágoston Tamás a Szekszárdi Garay János Gimnázium diákja. A 12. évfolyamosok közül Tibay Álmos a Bonyhádi Petőfi Sándor Evangélikus Gimnázium tanulója és Mácz Andrea a Szekszárdi Garay János Gimnázium tanulója azonos pontszámmal első helyen végeztek, Tatai Mihály lett a második, a harmadik helyen pedig Keresztes László zárta a versenyt, mindketten a Szekszárdi Garay János Gimnáziumból.

Az Eötvös Loránd Fizikai Társulat, az Energetikai Szakgimnázium és Kollégium, valamint a paksi Szilárd Leó Tehetséggondozó Alapítvány támogatásával megrendezett Tolna megyei Szilárd Leó fizikaversenyen a csapatok versenyében idén a Szekszárdi Garay János Gimnázium diákjai végeztek az élen.

AktuálisTolna megyeSzekszárdEnergetikai Szakgimnázium és KollégiumSzilárd Leó fizikaverseny