2024.03.19, Kedd

Az év háziorvosa: Még két hónapig ajánlhatja háziorvosát

Tolna Megyei Kormányhivatal Népegészségügyi Főosztály

2017.03.15. 13:54

Tavaly decemberben hetedszer indult el Az év praxisa a Kárpát-medencében elnevezésű pályázat, amelyben keresik a tavalyi év legjobb, a betegeivel legtöbbet törődő háziorvosát, nővérét, egyszóval praxisát.

Hirdetés

A jelölések folyamatosan érkeznek: eddig Szolnokról, Mátraderecskéről, Kecskemétről, Pusztaföldvárról, Makóról és Erdélyből érkeztek a pályázat oldalára személyes történetek helytállásról, gyógyításról és gyógyulásról, lelkiismeretről, hivatásról, sugallván, hogy a médiában ne csak az legyen a hír, hogy betegeiket elhanyagoló orvosok és nővérek szerepelnek az egészségügyben, hanem az is, hogy a hivatásuknak élő háziorvosok és nővérek vannak többen. Az elmúlt években, hat esztendő alatt, több mint 1200 hazai és határon túli remek háziorvos, és legalább ennyi nővér élvezhette páciensei és tágabb környezete elismerését, vehetett részt a nemes versengésben. Közülük százhúszan kapták meg „Az év praxisa a Kárpát-medencében” kitüntető elismerést Budapesten, az Emberi Erőforrás Minisztérium épületében.

Ahogyan a kiírásban is olvasható: „Az év praxisa a Kárpát-medencében” díjat 10-10 háziorvos nyerheti el - munkatársaival, a nővérekkel együtt - határon innen, és határon túl. Idén is csakúgy, mint az elmúlt évben a hazai családorvosok mellett a felvidéki, az ukrajnai, az erdélyi, és a vajdasági magyar orvosok is bekerülhetnek a díjazottak közé.

Elsősorban a páciensek, de az önkormányzatok, tisztiorvosi szolgálatok, civil szervezetek, kórházi osztályok, szakorvosok, plébániák, iskolák, idős otthonok javaslatait is várjuk, a határon innen és a határon túl.

A hazai ajánlások mellett várjuk az erdélyi, vajdasági, felvidéki, kárpátaljai beküldők történeteit is, hiszen tavaly az ott dolgozó háziorvosok és nővérek is ott álltak a tíz legjobb határon túli nyertes között a díjátadón.

A történetek beküldésének határideje: 2017. május 10.

A pályázat hivatalos weboldala a www.evpraxisa.hu címen érhető el. Jelöléseiket, gyógyulásuk történetét az ajánló oldalon küldhetik be 2017. május 10-ig.

Ne feledje, Önnek öt perc, háziorvosának egy életre szóló ajándék!

Aktuálisegészségügykitüntetés2017Az év praxisa a Kárpát-medencébenév háziorvosa