2023.06.03, Szombat

Április végéig védekezhetünk a mezei pocok ellen készített rágcsálóirtó szerrel

Tolna Megyei Kormányhivatal

2017.03.12. 13:29

A NÉBIH 2017. február 22-én kelt 04.2/278-2/2017. számú határozatában foglaltak alapján újra felhasználható a Redentin 75 RB rágcsálóirtó szer az ország egész területén szántóföldi, kertészeti kultúrájú területeken, lucernában és mezőgazdaságilag nem művelt területeken, ruderáliákon. A készítményt a regisztrált termelők 2017. április 30-ig használhatják fel.

Hirdetés

A Tolna Megyei Kormányhivatal a mezei pocok elleni védekezésre hívja fel a megye mezőgazdasági termelőit, földtulajdonosait, földkezelőit, valamennyi víztársulatot, erdőbirtokost, egyéb földhasználót, vonalas létesítmények kezelőit.


Jelen időszakban a mezei pocok járatai jól felderíthetők mind szántóföldön, mind ruderális területeken. A csalétkes védekezések jó eredményt adnak. A védekezés eredményességét a nagyobb összefüggő területen végzett, a gazdálkodók által összehangolt kezelésekkel jelentősen lehet fokozni. (A növényvédelmi tevékenységről szóló 43/2010. (IV.23.) FVM rendelet 2.§ (1) bek. a mezei pockot érintően a termelők, földhasználók részére kötelezően előírja a védekezést.)


A mezei pocok elleni védekezésre jelenleg használható az ARVALIN-LR, továbbá a Nemzeti Élelmiszerlánc-biztonsági Hivatal (NÉBIH) szükséghelyzeti felhasználási engedélyével a REDENTIN 75 RB rágcsálóirtószer. A Redentin 75 RB készítmény kizárólag felsőfokú végzettségű növényvédelmi szakember (szakirányító) irányítása és felügyelete mellett, az élelmiszerlánc-felügyeleti szerv hozzájárulásával alkalmazható. A hozzájárulás adatlap kitöltésével kérelmezhető a Tolna Megyei Kormányhivatal Szekszárdi Járási Hivatala Agrárügyi és Környezetvédelmi Főosztály Növény- és Talajvédelmi Osztályán (Szekszárd, Keselyűsi út 7.). A termelői regisztrációhoz a helyi vadásztársaságoknál a felhasználói együttműködést írásban igazolni kell.

AktuálisTolna megyemezei pocokredentin 75 rbrágcsálóirtás