2024.03.29, Péntek

Zajlanak az egyeztetések a Dombóvárt is érintő új kerékpárútról

dombovar.hu

2017.02.04. 12:36

A 2019-re megépülő Siófok és Pécs közötti kerékpárútról egyeztettek az érintett polgármesterek Tamásiban. A Dombóvárt is érintő fejlesztést nemzetgazdasági szempontból kiemelt jelentőségű beruházásnak minősítette a kormány.

Hirdetés

Ádánd, Szabadhídvég, Felsőnyék, Fürged, Nagykónyi, Pári, Dombóvár és Tamási vezetői is jelen voltak a megbeszélésen, amelyen Porga Ferenc, utóbbi település polgármestere kiemelte, a beruházással az országos kerékpárút-hálózathoz szeretnének csatlakozni. Ami turisztikai szempontból is előnyös lenne - tette hozzá.

Sík terepen, zöld övezetben és a vasúti töltés mellett haladna végig a nyomvonal. A szakmai tárgyaláson elhangozott az is, hogy a tervezett kerékpárút mentén található elhagyott épületeket hasznosítani lehetne, hogy majd az arra tekerő bringásoknak legyen hol megpihenniük.

A Siófok-Dombóvár (84 kilométer) és a Dombóvár-Pécs (52 kilométer) kerékpárút 2019-re épülne meg a tervek szerint. Az ötletgazda Szabó Loránd, Dombóvár polgármestere, aki elmondta: az eredeti elképzelés még az volt, hogy Eszékig érne a bringaút. Hozzátette: a koncepció lényege viszont továbbra is az, hogy a biciklisek 40-50 kilométerenként megállva fürdőt, látványosságot vagy valamilyen pihenőhelyet találjanak maguknak. Szerinte miután az érintett városok, így Siófok, Dombóvár és Pécs is vasúti csomópont, ez is segíthet abban, hogy akár az ország távolabbi részeiből is érkeznek majd a kerékpárosok.

Aktuáliskerékpárútpolgármesteregyeztető fórumDombóvár2019