2024.04.25, Csütörtök

Napelemekkel is biztosítják a kormányhivatal épületeinek energiaellátását

Tolna Megyei Kormányhivatal

2017.01.24. 10:22

Dr. Horváth Kálmán kormánymegbízott 2017. január 23-án sajtótájékoztatót tartott „A Tolna Megyei Kormányhivatal középületeinek kiemelt épületenergetikai fejlesztései” elnevezésű Európai Uniós projekt keretében megvalósuló beruházásokról.

Hirdetés

A Tolna Megyei Kormányhivatal tulajdonában, használatában lévő épületek nagy részének műszaki, hőtechnikai állapota elavult, így mindenképpen indokolt azok energetikai felújítása. Hét ingatlanon már a 2015. évben megvalósult komplex energetikai beruházás, azonban a hivatal a továbbiakban is szeretne eleget tenni az energia megtakarítási elvárásoknak.

Jelen projektnek köszönhetően 938,90 millió forint vissza nem térítendő támogatásból a Tolna Megyei Kormányhivatal több épülete is megújul, ami konkrétan hőszigetelési munkálatokat, a nyílászárók cseréjét, fűtéskorszerűsítést jelent, illetve ami az eddigi beruházásokhoz képest egyedülálló, hogy a jövőben ezeknek az épületeknek napelemmel biztosított az energiaellátása – tájékoztatta a sajtó képviselőit dr. Horváth Kálmán kormánymegbízott.

A beruházások szekszárdi és vidéki épületeket egyaránt érintenek. A Tolna Megyei Kormányhivatal középületeinek kiemelt épületenergetikai fejlesztése” című projekt keretében 10 épület komplex energetikai felújítása valósul meg az elkövetkező időszakban:  Tamási, Szabadság út 54., Szekszárd, Búzavirág u 23., Szekszárd, Bezerédj u. 1., Bonyhád, Dr. Koltai László u. 21., Paks, Szentháromság tér 6., Bonyhád, Perczel Mór u. 23., Dombóvár, Szent  István tér 1., Szekszárd, Tormay Béla u. 18. (két épület), Szekszárd, Bezerédj u. 10.  Jelenleg hat helyszínen folynak már az építési munkálatok.

A jó hőszigetelés, a korszerűsítés és a megújuló energiaforrások biztosítják az épületek hatékony üzemeltetését, az ott dolgozó kollégák munkavégzéséhez szükséges feltételeket, és az ügyfelek kényelmesebb kiszolgálását.  A kormánymegbízott kiemelte, hogy az építési munkálatok ideje alatt is zavartalan lesz az ügyfélfogadás.

Aktuálisépületfelújításkormányhivatalenergetikai korszerűsítésberuházásnapelem