2024.02.23, Péntek

Egy fenntartható lakókörnyezet kialakítását tervezik Pakson

paksihirnok.hu

2017.01.26. 12:49

Pakson a Pollack Mihály utca északi, beépítetlen oldalának a városszerkezetben betöltött szerepének újragondolása okán nyílt ötletpályázatot írt ki Paks önkormányzata.

Hirdetés

Az erőmű-beruházásra való felkészülés kapcsán eddig kihasználatlan területek hasznosítását is tervezi a város, az egyik legfontosabb ezek közül a Paks nyugati oldalán található terület, melynek a városszerkezetben betöltött szerepének újradefiniálása az egyik legfontosabb, város előtt álló feladat. A pályaművek beérkezésének ideje április 10., díjazásukra 17 millió forintot szán a város.

A tervezési feladat elsődleges célja az, hogy a XXI. század igényeinek megfelelő, igényes és fenntartható lakókörnyezet térbeli keretei kialakításának lehetőségét megteremtse, áll a pályázati kiírásban. A Paks II. beruházáshoz kapcsolódóan a város célja, hogy a területen egy magas környezeti minőséget biztosító városi együttes jöjjön létre, mely a város új identitásának emblematikus elemévé is tud válni, de ugyanakkor fenntartható és energiatudatos városrészként, lakhatási mintaprojektként is működik.

A pályázati kiírás szerint a területen 380-420 lakást, köztük társasházakat, sor- és ikerházakat, illetve családi házakat tervez a város.

AktuálispályázatPaksberuházáslakókörnyezet21. század