2024.04.27, Szombat
Új vezető igyekszik a kirendeltség állományát eggyé kovácsolni
Fotó: tolna.katasztrofavedelem.hu

Új vezető igyekszik a kirendeltség állományát eggyé kovácsolni

tolna.katasztrofavedelem.hu

2016.12.20. 10:24

Péntek óta már Kiefaber Gábor tű. alezredes vezeti a Szekszárdi Katasztrófavédelmi Kirendeltséget, aki dr. Balázs Gábor tű. ezredes megyei igazgatótól vette át kinevezését a tegnap délelőtti rendezvényen.

Hirdetés

Kiefaber Gábor 1997-ben létesítményi tűzoltóként kezdte a pályát, 2002-től a Szekszárdi Polgári Védelmi Kirendeltség irodavezetője volt, ahonnan 2007-ben a megyei megelőzési osztályra került, a megyei iparbiztonsági főfelügyelői feladatokat pedig 2012 január óta látta el. 2000-től aktívan részt vesz a Bonyhádi Önkéntes Tűzoltó Egyesület munkájában, így elmondása szerint egyenruhájának füstszaga is van, nem csak iroda szaga.  A Szent István Egyetem Ybl Miklós Műszaki Főiskolai karán 2008-ban végzett tűzvédelmi mérnökként, később pedig a Nemzeti Közszolgálati Egyetem védelmi igazgatás mesterszakát is elvégezte.

Az új vezető célja, hogy erős, de ügyfélbarát hatósági, valamint hatékony beavatkozói munkát valósítson meg, továbbá az önkéntes tűzoltó egyesületekkel, a járási hivatalokkal, a települési polgármesterekkel és a társszervekkel is szoros munkakapcsolatot kíván kialakítani. Mindezek mellett az önkéntes mentőszervezetek munkájának hatékonyabbá tétele is a kitűzött céljai között szerepel. Kiefaber Gábor hisz a szakértelemben, a következetességben, az elhivatottságban, a fegyelemben és a csapatmunkában, elmondása szerint ezeket az egyenként is komoly feladatokat csak közös munkával és gondolkodással lehet végrehajtani, eltökéltséggel és kitartó fáradságos munkával. Az alezredes személyes példamutatással és elhivatottsággal igyekszik a kirendeltség állományát eggyé kovácsolni.

AktuálisTolna megyeKatasztrófavédelemSzekszárdi Katasztrófavédelmi Kirendeltségúj vezető