2024.04.26, Péntek

Díjazták a diákolimpia sportolóit

Tolna Megyei Önkormányzat

2016.12.14. 10:21

Azon 17 sportág 220 sportolóját díjazták Szekszárdon, akik a 2015-16-os tanévben érmet szereztek. Ribányi József, a megyei közgyűlés alelnöke köszöntötte a sportolókat, felkészítőiket és családtagjaikat is.

Hirdetés

Nem csupán a diákolimpiákon sikeres sportolók, hanem a Tolna Megyei Diáksport Tanács munkatársai is köszönetet érdemelnek, hiszen immár 25 esztendeje szervezik az ifjúsági sportéletet – derült ki a Tolna Megyei Önkormányzat és a Tanács keddi díjátadó ünnepségén.

A Diáksport Tanács negyedszázados tevékenységére utalva Ribányi József elmondta: az utóbbi 25 év szinte már történelem. Az elmúlt évtizedek során számos korosztály felcseperedett, akik a sport fontosságát, annak szeretetét képviselik. Mint négygyermekes szülő jól tudom, mekkora kihívás a fiatalokat a sport irányába fordítani – jelentette ki az alelnök. Más világot élünk, mint 25 éve, hiszen manapság a gyerekek inkább a négy fal között töltik a szabadidejüket, nem pedig a szabadban. Tolna megyében viszont eredmények is igazolják, hogy az ifjúság kedvét leli a mozgásban, és számos sportágban tehetséges. A diákok munkája rendkívüli elismerésre ad okot, ugyanakkor a felkészítők, közreműködők és támogatók is nagy szerepet játszottak a sikerekben.

Földesi Gyula, a Diáksport Tanács titkárának tájékoztatásából kiderült, Paks jár az élen a diákolimpiai sikereket illetően, de a többi térség sportolói is szép eredményeket hoztak a megyének. A legtöbb babér az atlétika, a cselgáncs, és a floorball sportágakban termett.

KitekintőTolna megyeDiákolimpiaTolna Megyei ÖnkormányzatTolna Megyei Diáksport Tanács