2024.03.28, Csütörtök

Bonyhád jövőjéről döntöttek

bonyhad.hu

2016.11.26. 19:38

A képviselők kinevezésekről, valamint a város gazdasági érdekéhez fűződő javaslatokról is döntöttek.

Hirdetés

Valamennyi előterjesztésnek zöld utat adtak szavazatukkal a képviselők a novemberi ülésen. Így a város gazdálkodásának I-III. negyedévi helyzetét taglalót is támogatták, amelynél Filóné Ferencz Ibolya összefoglalójában kiemelte: a jól előkészített költségvetésnek, valamint a megfontolt, körültekintő működésnek köszönhetően továbbra is stabil Bonyhád gazdálkodása – és ez egyaránt igaz a közös önkormányzati hivatalra, valamint a város intézményeire is.

A polgármester – a számoknál maradva – arra is kitért a napirendnél, hogy az elmúlt hónapok megfeszített munkatempójának révén összesen 25 darab, többségében TOP-os pályázatot nyújtott be a város, mintegy 5,5 milliárd forint értékben. Ezek főként a helyi gazdaság fejlesztését célozzák, de egyéb, a város és az itt élők érdekeit szolgáló projektekhez is csatlakoztak a sikeresség reményében. Mint fogalmazott, alapvetően ezek előkészítésével, illetve benyújtásával telt az első félév, amelynek kapcsán köszönetet mondott mindazoknak, akik szerepet vállaltak a feladatban.

Kinevezésekről is döntöttek a képviselők. A Bonyhádi Gondozási Központ megbízott igazgatója, Ritter Adél vezetői megbízásokra tett javaslatát elfogadva támogatták Sebestyén Orsolya, valamint Kiss-Kelemen Eszter kinevezését. Előbbi az Idősek Klubját (Perczel u. 29.), utóbbi az Idősek Otthonát (Szabadság u. 2.) irányítja a jövőben.

A Család- és gyermekjóléti szolgálat szakmai egység vezetőjét az intézményvezető bízza meg, a bonyhádi képviselő-testület véleményének kikérésével. Solymosi Anita megbízott intézményvezető Lehoczki Klárát javasolta a feladatra, akinek kinevezését ugyancsak támogatták a képviselők.

A Tamási, valamint a Szekszárdi Tankerületi Központtal létrejövő megállapodást is megszavazták csütörtökön. Az előterjesztésnél dr. Puskásné dr. Szeghy Petra kifejtette, 2017. január 1-jével módosul a köznevelési törvény, amelynek értelmében az önkormányzatoktól a tankerületekhez kerül a működtetés és a feladatellátás. A város jegyzője hangsúlyozta, a dolgozók semmit sem fognak érzékelni a változásból, csupán annyi történik, hogy más lesz a munkáltatójuk. – Minden érintettel személyesen egyeztettem, akkor, és most is arról biztosíthatom valamennyiüket, hogy nem befolyásolja a napi munkavégzést a törvényi kötelezettségnek eleget tevő döntés. S bár a változás a konyháinkat, létesítményeinket is érinti, ezek tekintetében is pozitív eredményről számolhatok be: januártól is a jelenlegi feltételek szerint zajlik majd az élet – foglalta össze a polgármester.

Filóné Ferencz Ibolya egy másik, a TOP-1.3.1-15-TL1-2016-00001 azonosítószámú projekt megvalósításához kapcsolódó – konzorciumi megállapodás kötése – előterjesztésnél is pozitívan nyilatkozott. Azt mondta, testületi felhatalmazás esetén már november 25-én aláírhatja azt a szerződést, amelynek értelmében jövőre elkezdődhet a Spar üzlet, valamint a Zrínyi és a Gyár utca találkozásánál létrejövő körforgalom megépítése. Ehhez kapcsolódva a fenntartó Magyar Közút Nonprofit Zrt. pedig elkezdheti a Nepomuki Szent János-híd rendbe tételét, továbbá az ütemezés szerint megvalósul a Zrínyi utca felújítása is, teljes hosszában. Mindez nagy feladat, és az építkezés bizonyára kellemetlenségekkel jár, ugyanakkor a cél: a városközpont közlekedésének fejlesztése remélhetőleg mindenkit kárpótol majd a nehézségekért. A képviselők – a többi, tárgyalt napirendhez hasonlóan – ezt is jóváhagyták.

AktuálisBonyhádképviselőtestületszavazáselőterjesztések