2024.04.26, Péntek
Közös gyakorlat a tűzoltó egyesületekkel Szekszárdon

Közös gyakorlat a tűzoltó egyesületekkel Szekszárdon

www.tolna.katasztrofavedelem.hu

2017.10.14. 16:34

A működési területükön tevékenykedő Önkéntes Tűzoltó Egyesületeknek a Szekszárdi Katasztrófavédelmi Kirendeltség a Hivatásos Tűzoltó parancsnoksággal közösen szervezett gyakorlatot .

Hirdetés

A gyakorlaton 5 egyesület képviseltette magát és közel 30 fővel vett részt aktívan a feladatok végrehajtásában.

 

 

A feltételezés szerint egy két emeletes épületben tűz ütött ki és több személy eltűnt, nem tudott időben kimenekülni az épületből. A tűzoltó rajok teljes védőfelszerelésben, sugárfedezet mellett kezdték meg a felderítést az életmentést és a tűzoltást. A gyakorlat menete során az önkéntes egységeket egy hivatás tűzoltó is kísért aki instrukciókkal látta el a beavatkozókat, illetve segítette a munkájukat a beavatkozás során!

 

 

A gyakorlat célja az volt, hogy a hivatásos egységek és az önkéntes egységek hatékonyan tudjanak együttműködni a közös feladatok végrehajtása során, valamint, hogy az önkéntes egységek jobban elsajátítsák a légzőkészülék és az egyéni védőeszközök használatát.

A gyakorlaton részt vett a MH 54. Veszprém Radarezred Medinai Radarszázad tisztje is, aki a laktanyában működő tűzoltóegység  kiképzéséért felelős.

 

Forrás: www.tolna.katasztrofavedelem.hu

Aktuálistűzoltógyakorlat Szekszárd