2024.06.23, Vasárnap

Választási etikai kódexet írtak alá a polgármester-jelöltek

2016.02.01. 09:05

Salgótarján polgármester-jelöltjei ünnepélyes keretek között aláírták a Választási Etikai Kódexet. A jelöltek összegyűjtötték a jelöléshez szükséges aláírásokat, így nyilvántartásba vett jelöltként folytathatják a megkezdett választási kampányt.

A kódex aláírói:
– Fekete Zsolt (MSZP, DK, Tarjáni Városlakó Egyesület)
– Hulitka István (Jobbik Magyarországért Mozgalom)
– Simon Tibor (FIDESZ-KDNP)
– Dr. Thürmer Gyula (Magyar Munkáspárt)

Dr. Horváth Ágnes, az Agria Universitas Egyesület elnöke: a Választási Etikai Kódex egyesületük kezdeményezésére készült azzal a céllal, hogy helyreálljon a politika és a közéleti szereplők iránti bizalom, és a politikai kultúra magasabb szintje valósuljon meg. Hangsúlyozta, hogy a választások tisztasága kiemelten védendő érték. A kódex aláírói hozzájárulnak a tisztességes politikai versengéshez és a választások tisztaságának, jogszerűségének megtartásához. A választásokon induló és a kódexhez csatlakozó polgármester-jelöltek rögzítik azokat a legfontosabb etikai normákat, amelyeket a kampány időszakában követendőnek tartanak magukra és szervezetük képviselőjelöltjeire nézve.

A polgármester-jelöltek szóban is megerősítették elkötelezettségüket a Választási Etikai Kódexben megfogalmazott normák betartása iránt. Az eseményen részt vett Tóthné dr. Kerekes Andrea, Salgótarján jegyzője, a Helyi Választási Iroda vezetője, valamint dr. Szénási Zsuzsanna, a Helyi Választási Bizottság elnöke. A ceremónia a hagyományok szerint a jelöltek kézfogásával zárult.

forrás: salgotarjan.hu

fotó: 444.hu

Galéria

Helyi hírekpolgármester választásetikai kódexválasztási kampány