2024.02.29, Csütörtök

Tolna megyében is kezdődnek az árverések

2015.11.19. 11:47

Hirdetés

Felkészült a Tolna Megyei Kormányhivatal a földárverésekre, derült ki a kormánymegbízott sajtótájékoztatóján. Szekszárdon, a Tormay Béla utcában lesznek az árverések.

Dr. Horváth Kálmán arról is beszélt: megnyugtató a jogszabályi környezet, amely az árverések hátteréül szolgál. Az utóbbi időszakban az október 5-én hatályba lépett jogszabályt még inkább úgy hangolták a törvényalkotók, hogy az az élethez igazodjon. Ebben a kormánymegbízottak is a segítségükre voltak, akik szintén megbeszélést tartottak ebben a témában.

Dr. Horváth Kálmán arról is beszámolt, hogy a hivatal azon munkatársai, akik az árveréseket vezetik majd, Pest megyében szemlélőként vettek részt árveréseken. Oktatást egyébként most keddre is szerveztek, ekkor még egyszer áttekintették a Tolna megyei dolgozók a jogszabályokat. Emellett a partnerekkel, azaz a Nemzeti Földalapkezelő szervezettel, a Tolna Megyei Rendőr-főkapitánysággal is folyamatosan egyeztetett a hivatal, továbbá őrző-védő szolgálattal is szerződött.

Tolna megyében Szekszárdon, a Tormay Béla utcában lesznek a földárverések, 229 ingatlan kerül kalapács alá. Ez összesen több, mint 5800 hektár földet jelent. A licitálni kívánó gazdáknak is volt idejük a felkészülésre. Tájékozódhattak a kormányhivatal és a földalapkezelő honlapján és az érintett polgármesteri hivatalokban. Tolna megyében a kormányablakok tisztségviselői is az érdeklődők rendelkezésére állnak. Ezen túl felhívta a figyelmet a legfontosabb feltételekre, amelyeknek meg kell felelni ahhoz, hogy valaki állami földhöz jusson: helyben lakó földművesnek kell lennie, a küszöbérték tíz százalékát letétbe kell helyeznie, a 30 ezer forintos regisztrációs díjat be kell fizetnie, igazolnia kell szerzési képességét, lakóhelyét, és, hogy semmi el ne maradjon, kötelezően jogi képviselővel kell rendelkeznie.

forrás: www.agrotrend.hu

Galéria