2024.07.14, Vasárnap

Színesebbé tehetjük a szécsényi Művelődési Ház auláját

2016.05.20. 07:51

Az idén a Szécsényi Művelődési Központ is benevezett a Let’s Colour Projektjébe, amelynek segítségével a Művelődési Központ auláját tudnák színesebbé, vidámabbá tenni.

A Let’s Colour Településszépítő Egyesület, a 2011. óta minden évben megszervezett magyarországi Let’s Colour Projekt folytatásaként 2016-ben ismét kiírja közösségi pályázatát. Az idén a Szécsényi Művelődési Központ is benevezett, amelynek segítségével a Művelődési Központ auláját tudnák színesebbé, vidámabbá tenni. Május 22-ig várják a szavazatokat, nem kell mást tenni, csak regisztrálni, akár minden nap!

A szécsényi Művelődési Központ Palóc ország kicsiny városában, Szécsényben, a történelmi belvárosban található. Az impozáns épületet 1987-ben adtak át, így a jövőre 30. születésnapját ünneplő ház belső terei mára már igen csak színekért kiáltanak. A mindennapok hangszerektől, énekléstől, tánclépésektől, vidám beszélgetésektől, nevetéstől hangosak, hiszen a Művelődési Központ Szécsény Város kulturális és közösségi életében kulcsfontosságú szerepet tölt be. A helyi kulturális közösségek, civil szervezetek, városi rendezvények, műsoros előadások olvasztótégelye. Az épületben található a város könyvtára, valamint egy alapfokú művészetoktatási iskola, és civil információs központ is. A valamivel több, mint 6000 fős kisvárosban a Művelődési Központ igazi kulturális bástyája a civil közösségeknek. 2015-re sikerült elérni, hogy hetente közel 600-an látogatják az intézményt, valamint az általa szervezett rendezvényeken a tavalyi évben több mint 18.000 –en vettek részt. A Művelődési Központ legforgalmasabb közösségi helyisége az aula, amely sokszor rendezvények helyszíneként is szolgál. Ezen felül mindenki, aki bemegy az épületbe ide lép be először, itt szerzi első benyomását. Ezért nem mindegy, hogy milyen hangulat fogadja a látogatót, így elsősorban az épület auláját és az innen induló jobb és bal oldali lépcsősor falfelületeit szeretnék vidámabbá tenni. A Művelődési Központot üzemeltető Szécsényi Közművelődési Nonprofit Kft. vezetősége fontosnak tartja, hogy az épületben dolgozó munkatársak és az itt működő közösségek fiatalos, dinamikus, optimista szemlélete az épület terein, falain is tükröződjön, ezzel is biztatva a város és a környező települések lakosait, hogy aktívan vegyenek részt a kulturális életben. A tervezésben, a színek megálmodásában a Művelődési Központ munkatársain kívül a Képzőművészeti Tanszak rajzos növendékei és tanára közreműködik. A festésben pedig rajtuk kívül részt vesznek a csoportok, közösségek képviselői is. Többek között Andi Színjátszósai Társulata, az Iglice Táncegyüttes, a Mikszáth Táncegyüttes, a Palóc Néptáncegyüttes öt csoportja, a T.C.D. Táncegyesület közössége, Bacskai Balázs népzenei szakköre, a Rózsavölgyi Márk Alapfokú Művészetoktatási Iskola Szécsényi Tagintézménye pedagógusai és diákjai, az Őszi Alkony Nyugdíjas Klub közössége, a Vitál Klub, a Diabetes Klub és két jóga csoport közössége, a Krúdy Gyula Könyvtár olvasói és sok-sok hozzátartozó, kísérő családtag, akik az aulában egy helyben készült, finom kávé mellett, beszélgetve szívesen időznek a szécsényi Művelődési Központ aulájában.

Várják a segítséget, hogy bekerülhessenek az I. Kategóriában (10.000 fő alatti település) a három legtöbb szavazatot elérő pályázók közé, ahol már szakmai zsűri fogja a legjobbat kiválasztani. 

A pályázat címe: Színek háza - közösségek vára - Művelődési Központ, Szécsény.

Szavazni május 2. és 22. között lehet. 
A szavazáshoz a www.letscolour.hu weboldalon kell először is regisztrálni saját e-mail cím megadásával, majd a regisztráció aktiválását követően NAPONTA adhatja le szavazatát mindenki.
 

forrás: letscolour.hu / Szécsényi Művelődési Központ

 

Galéria

AktuálisSzécsényi Művelődési KözpontLet’s Colour Településszépítő Egyesület