2024.06.12, Szerda

Szeretetmorzsák a városi Szeretetnapon

2016.04.15. 09:29

A Sréter Ferenc Népfőiskolai Egyesület – az országban egyedülálló kezdeményezésként – 2008-ban rendezte meg első alkalommal a városi szeretetnapot Salgótarjánban. A 2016. április 12-13-án a József Attila Művelődési és Konferencia Központtal közösen – szervezett program a kilencedik volt a sorban.

Április 12-én, a rendezvény első napján a város óvodás csoportjaival telt meg a JAMKK előtti tér. A hagyományoknak megfelelően az ovisok szeretetmorzsákat „hintettek”, és igazi színt vittek a tér életébe. Április 13-án a programok a Stécé Kávéházban folytatódtak. Itt Fekete Zsolt, a város polgármestere szólt a megjelentekhez. A városvezető köszöntőjében kiemelte: kevés olyan erőforrásunk van, mint a szeretet, amellyel önkéntelenül, szabadon, olykor kissé önzőn rendelkezhetünk. Olyan erőforrása ez az embernek, amelyből számolatlanul elvehet és adhat, de az önmagától megújul.

20160414_szeretetnap2

A polgármester köszönetet mondott mindazoknak, akik elindították és megteremtették a Szeretetnap lehetőségét Salgótarjánban, és ezzel az egyedi programmal gazdagították a város kulturális életét.

forrás: salgotarjan.hu

Galéria

AktuálisSréter Ferenc Népfőiskolai EgyesületszeretetnapStécé Kávéház