2024.07.14, Vasárnap

Sportszakmai területen végzett munkájáért jutalmazták a Tarjáni Szabadidősport Klub elnökét

2016.05.06. 13:54

A sportszakmai területen végzett kiemelkedő munkája elismeréseként Miniszteri Elismerő Oklevélben részesült Félegyházi Éva, a Tarjáni Szabadidősport Klub elnöke is. 

Balog Zoltán, az emberi erőforrások minisztere és dr. Szabó Tünde sportért felelős államtitkár Csik Ferenc-, Bay Béla-, Kemény Ferenc-, Eszterházy Miksa- és Kerezsi Endre-díjakat, miniszteri elismerő okleveleket, valamint a Magyar Sportcsillagok Ösztöndíját adta át a Magyar Sport Napja alkalmából a Pesti Vigadóban. A sportszakmai területen végzett kiemelkedő munkája elismeréseként Miniszteri Elismerő Oklevélben részesült Félegyházi Éva, a Tarjáni Szabadidősport Klub elnöke is. 

Balog Zoltán az ünnepségen hangsúlyozta, A sport nem néhány ember hobbija, hanem nemzeti ügy, a polgárosodás fontos eszköze, az emberi erőforrás egyik legfontosabb területe. Hiába támogat egy kormányzat sportolókat és sportot, ha nincs igazi teljesítmény és ha nincsenek megfelelő feltételek. Öt év alatt 586 sportpálya épült, megduplázódott az igazolt sportolók száma az öt legnépszerűbb csapatsportágban, folytatódik a tornaterem- és uszodaépítési program, szeptembertől pedig 1 millió 173 ezer tanuló 12 évfolyamon keresztül fog sportolni minden tanítási napon. A mindennapos testnevelés a lakosság 70 százalékának és a diákok 90 százalékának élvezi a támogatását. A sport és szabadidős ágazatokra 22 milliárd forint többlettámogatás jut 2017-ben.

A tárca vezetője köszönetet mondott a díjazottaknak és az ösztöndíjasoknak, akik a magyar sport sikeréért fáradoznak. „A mai nap összeköti az előző nemzedéket, akikre valóban büszkék lehetünk és a következő nemzedéket, akikre büszkék fogunk lenni” – fogalmazott.

forrás: kormany.hu / nosza.info

Galéria

Helyi hírekTarjáni Szabadidősport KlubMagyar Sport Napja