2023.10.02, Hétfő

A SPORT LEGYEN A TIED! – Szekszárdra látogattak a sportágak

2016.04.21. 09:55

Tolna megye székhelyén, Szekszárdon folytatódott, az Emberi Erőforrások Minisztériuma által életre hívott, sportágakat népszerűsítő országos programsorozat.

Hirdetés

Tolna megye székhelyén, Szekszárdon folytatódott, az Emberi Erőforrások Minisztériuma (EMMI) által életre hívott, sportágakat népszerűsítő országos programsorozat. Az idei negyedik rendezvény fő célja is az volt, hogy az általános iskolások részére egyszerre, egy helyen tartsanak minél több sportági bemutatót, hiszen a gyermekek így sokkal könnyebben megtalálhatják a hozzájuk legközelebb álló sportot, amit a helyi egyesültekhez csatlakozva hosszútávon is tudnak űzni.

A rendezvényt Ács Rezső polgármester nyitotta meg, aki a megjelentek köszöntését követően, az elkövetkező 2 év várostervezésének sport célú  jövőképét mutatta be, amelyben kiemelt szerepet kap egy új sportközpont kialakítása. Szekszárd városvezetése ugyanis ezzel az új sportfejlesztési koncepcióval méltó helyszínt szeretne biztosítani az itt élő gyerekeknek. Az EMMI Sportért Felelős Államtitkársága képviseletében Kozmann György helyettes államtitkár köszöntötte a tanulókat, az őket kísérő pedagógusokat, valamint a megjelent sportágakat, közöttük a Szekszárdon kiemeltként bemutatót tartó tollaslabda egyesületet. A helyettes államtitkár hangsúlyozta hogy fő cél, a sportolás, mint   mindennapos tevékenység kialakítása gyermekkorban. A program koordinációjával megbízott Magyar Diáksport Szövetség képviseletében Balogh Gábor elnök felhívta a figyelmet arra, hogy ez a program új lehetőségeket biztosít a gyerekeknek, hiszen testközelbe hozza számukra a sportágakat, illetve egy rendezvény keretén belül biztosítja a választás, valamint a helyi egyesületek megismerésének lehetőségét.

Szekszárd városi sportcsarnokában összesen 15 sportág képviselete mutatta be, hogy a gyermekek milyen mozgásformákkal, feladatokkal találkozhatnak edzéseiken. A tornacsarnokban az eseményen kiemelt tollaslabda sportág mellett, a judoé és az asztaliteniszé volt a főszerep. A gyerekek Szepesi Dávid ezüstérmes magyar bajnok és Berlinger Gábor Diákolimpiai bajnok judóssal küzdhettek meg a tatamin. Imre Leila, a Szekszárdi AC tehetséges ifjúsági versenyzője pedig  a különteremben elhelyezett  pingpongasztal mellett fogadta az asztalitenisz iránt érdeklődőket, akik az adogatógépes edzésbe is belekóstolhattak. Persze a hangsúly most nem az alapos edzésmunkán, hanem inkább a játékos ismerkedésen volt.

A Sport Legyen a Tied! program idén minden megyébe ellátogat, a tervek szerint 20 helyszínen, közel 20 sportággal több tízezer gyermeket mozgat meg.

forrás: asportlegyenatied.hu

Galéria

KitekintősportA sport legyen a tiéd!tollaslabdadiáksport