2024.05.29, Szerda

Salgótarjánnak vissza kell kapnia régi rangját

2016.01.22. 08:44

Az elmúlt években a kormány sokat dolgozott azért, hogy Salgótarján visszakaphassa az elmúlt évszázadban kivívott rangját - mondta az egyházi, nemzetiségi és civil társadalmi kapcsolatokért felelős államtitkár.

Soltész Miklós a Fidesz-KDNP polgármesterjelöltjével, Simon Tiborral tartott sajtótájékoztatón szólt arról, hogy a kormány a konszolidáció keretében kétmilliárd forint adósságtól szabadította meg Salgótarjánt, és csaknem hárommilliárd forintos befektetés érkezett anógrádi megyeszékhelyre.
Az idősotthonokban és a római katolikus plébánián tett látogatás után az államtitkár úgy fogalmazott: látva Simon Tibor affinitását az idősek és az egyház iránt, jó döntés lesz, ha őt választják meg Salgótarjánban.
Hozzátette: ahogy a kormány eddig is megtett mindent azokért a településekért, amelyek hátrányba kerültek az elmúlt évtizedek miatt, a jövőben is megadják a segítséget.
Soltész Miklós a sajtótájékoztatón beszélt arról, hogy az időközi választás kampánya azért zajlik, mert meghalt Dóra Ottó, Salgótarján polgármestere. Emiatt utólag is sok erőt kívánt a családnak és a városnak is, és kiemelte: természetes, hogy figyelembe veszik ezt a kampány stílusában, és ezt kérte valamennyi jelölttől.
Simon Tibor polgármesterjelölt három témát emelt ki programjából. Elmondta, a határ menti, Szlovákiával szomszédos Salgótarján életében nem csak azért fontosak a hagyományos nemzetiségi rendezvények, mert összetartják az adott nemzetiséget, hanem azért is, mert az összefogást segíthetik elő. Célja ennek megőrzése és tovább erősítése.
Ismertette: a városvezetésnek a jövőben kiemelt szerepet szán a helyi polgárokkal való konzultációban úgy, hogy véleményük nélkül ne hozzanak döntéseket fontos kérdésekben. Ebben a munkában a civil szférával kell együttműködni, ami megalapozza a helyi társadalmi békét - mondta.
Az egyházak feladatát a nevelésben és a közösségformálásban is rendkívül jelentősnek nevezte Simon Tibor. Közölte, keretmegállapodást kötne a történelmi egyházakkal, hogy az önkormányzattal közösen dolgozzanak a városban élőkért.
Salgótarjánban február 28-án tartanak időközi polgármester-választást a szocialista Dóra Ottó tavaly november 27-én bekövetkezett halála miatt.

forrás: mti

fotó: uzleteksalgotarjan.hu

Galéria

Helyi hírekSalgótarjánpolgármester-választáskormánytelepülés