2024.05.26, Vasárnap

Rendőrökkel gyermeknapoztak az ovisok

2016.05.26. 15:22

Közel háromszáz gyermek vett részt a salgótarjáni Mackóvár óvoda rendezvényén. A gyerekek részesei lehettek a bűnmegelőzési ismeretek játékos formában való elsajátításában. A gyereknap apropójából matricákat és karkötőket is vihettek haza ajándékba.

A Mackóvár központi óvoda salgótarjáni napközis táborban megtartott rendezvényén, a Nógrád Megyei Rendőr-főkapitányság és a Salgótarjáni Rendőrkapitányság munkatársai fogadták színes programokkal és játékokkal a gyermekeket. Tizenkét csoport, közel háromszáz óvodás próbálta ki ügyességét a kerékpáros pályán, majd a részeg- és a drogos szemüveggel nehezített „elvarázsolt erdő” akadálypályán, végezetül a biztonságos közlekedésről megszerzett tudásukat bizonyíthatták kresz-kirakóban, valamint motoros szimulátoron.

A program elsődleges célja a biztonságos közlekedésre nevelés és a gyermekek balesetmegelőzési ismereteinek játékos formában történő bővítése volt. A résztvevők a Nógrád Megyei Balesetmegelőzési Bizottság ajándékait - láthatóságot segítő matricákat, karkötőket - vehettek át.

forrás: police.hu

Galéria

Aktuálisrendőrségsalgótarjáni Mackóvár óvodabűnmegelőzési ismeretek