2023.06.05, Hétfő

Rekordszámú futó indul a Forralt-Borvidék Terepmaratonon

2016.02.18. 11:09

Hirdetés

Rekordszámú futó indul szombaton az embert próbáló Lajvér Avantgarde Forralt-Borvidék Terepmaratonon Szálkán.

A szálkai Lajvér Borászattól rajtoló versenyre három távolságon – kisfröccs, nagyfröccs és hosszúlépés – lehetett előnevezni február 12-ig. Az előnevezésen végül összesen 319 terepfutó regisztrált. A  legtöbben, 121-en a 14 kilométeres kisfröccs távon indulnak, a 32 kilométeres hosszúlépés távon 101, a 21 kilométeres nagyfröccs távolságon pedig 99 nevezőt rögzítettek. A maximális létszám távolságonként 130 fő, így a helyszínen is lehet még regisztrálni.

Csillag Balázs szervező elmondta, a helyszíni nevezésekkel együtt mintegy 350 indulóra számítanak. Mint azt hozzátette, ez abszolút rekordnak számít, hiszen első évben valamivel több mint kétszáz, míg tavaly kevesebb mint kétszáz versenyző nevezett. Az idei indulók száma egyébként országosan is  kiemelkedőnek számít a terepversenyek sorában. Csak néhány Budapest környéki versenyen szoktak ennyien részt venni. Nemcsak Szekszárdról és a környékről, hanem az ország számtalan településéről érkezett nevezés a versenyre.

A verseny, mely ösvényeken, kijelölt turista útvonalakon, valamint kis mértékben közúton halad, embert próbáló kihívás elé állítja az indulókat. A dombokon és völgyeken át vezető pálya már önmagában is nehéz terepet jelent, ezt azonban tovább súlyosítja a közelmúltban lehullott rengeteg csapadék miatt keletkezett sár. Csillag Balázs úgy fogalmazott, hogy a terepmaraton 32 kilométeres távját nehezebb leküzdeni, mint egy normál 42 kilométer hosszú maratont sima betonúton teljesíteni.

A Lajvér Avantgarde Forralt-Borvidék Terepmaratonról itt talál bővebb információt – kattintson!

Forrás: kadarka.net  

 

Galéria

Helyi hírekszálkaforraltbor maratonfutóverseny