2024.04.27, Szombat
Kedvezményes diákvetítésekre lehet jelentkezni az országos art mozikba
Illusztráció, unslpash.com

Kedvezményes diákvetítésekre lehet jelentkezni az országos art mozikba

MTI

2023.11.21. 12:55

Klassz hely a mozi címmel hirdeti mega a Filmintézet az Art-Mozi Egyesülettel együttműködésében a KLASSZ Napok országos programot, amelynek fő célja, hogy közös mozizásra és a magyar filmek megismerésére bíztassa a fiatalokat - közölte az MTI-vel a Nemzeti Filmintézet.

Hirdetés

A kezdeményezéshez 17 város 19 mozija csatlakozott, ahol ötszáz forintos kedvezményes jegyeket igényelhetnek az oktatási intézmények.

"A KLASSZ oktatási és ifjúsági programot, amely klasszikus magyar filmekre épül, a Filmintézet még 2020 márciusában indította el, és azóta évente több mint tízezer tantermi vetítést biztosítunk a diákoknak. Az Art-Mozi Egyesülettel szervezett új, közös programunk, a KLASSZ Napok ezt a kezdeményezést bővíti tartalmában új magyar filmekkel, lefedettségében pedig országossá" - idézi a közlemény Káel Csabát, a mozgóképipar fejlesztéséért felelős kormánybiztost, a Filmintézet elnökét.

A programhoz bármely magyarországi oktatási intézmény pedagógusa csatlakozhat, aki szívesen elvinné osztályát, diákcsoportját egy közeli art moziba szervezett zárt körű vetítésre.

A klasszikus magyar filmtermésre épülő és a közelmúlt hazai filmtermésével kiegészített, több mint 130 filmből álló válogatás a legkorábbi némafilmektől az aktuális kihívásokra reflektáló idei alkotásokig több mint egy évszázad magyar filmtörténetét öleli fel. A választékban megtalálható mozifilmek, rövidfilmek, animációs- és dokumentumfilmek számos tantárgy oktatásában segítséget nyújthatnak, a magyar irodalomtól a történelmen, a digitális és vizuális kultúrán, a dráma, színház, és természettudományi tantárgyakon át az osztályfőnöki órákon feldolgozandó morális problémákig.

A filmek egy részéhez az NFI Filmarchívum jóvoltából komplex oktatási segédanyag is rendelkezésre áll, amely különböző megközelítésű kreatív feladatokat kínál a filmek feldolgozásához.

A program részletes ismertetője, a választható filmek, a vetítési helyszínek, a mozik listája és a jelentkezés menete az Art-Mozi Egyesület honlapján érhető el.

Országos hírekart moziNemzeti Filmintézet (NFI)Art-Mozi Egyesület