2024.04.27, Szombat
Országos vízipisztolycsatát rendez tagfürdőiben a Magyar Fürdőszövetség
Fotó: Magyar Fürdőszövetség

Országos vízipisztolycsatát rendez tagfürdőiben a Magyar Fürdőszövetség

MTI

2023.08.09. 11:41

Országos vízipisztolycsatát rendez tagfürdőiben a Magyar Fürdőszövetség: a rekordkísérlet során augusztus 19-én egy időben csaknem 40 fürdőben vehetnek részt vízipisztolycsatában a vállalkozó kedvűek.

Hirdetés

A Magyar Fürdőszövetség MTI-hez kedden eljuttatott közleményében emlékeztetnek arra, hogy Magyarország páratlanul gazdag termálvizekben, országszerte találhatók erre a kincsre épülő fürdők, strandok. Mint írják, a fürdőszövetség célja, hogy évről évre olyan közös programokat szervezzen, amelyek hozzájárulnak az itthoni fürdők minél szélesebb körben való megismertetéséhez, a fürdőzés népszerűsítéséhez.

Ez alkalommal országos vízipisztolycsatában és rekordkísérletben vehetnek részt a fürdővendégek. Az újdonság, hogy nem egy helyszínen, hanem egyszerre több helyen folyik majd vízipisztolycsata - emelik ki, hozzátéve, hogy az első alkalommal meghirdetett akcióhoz országszerte 39 fürdő csatlakozott, így a vízipisztolycsatában részt venni kívánók elérhető közelségben találhatnak ehhez fürdőt.

A rekordkísérlet tervezett időpontja augusztus 19., szombat 14 óra, amikortól 15 percen át kell a vízipisztolycsatának folynia minden helyszínen.

A vízipisztolycsaták magyarországi rekordját jelenleg 800 résztvevővel a szigetvári fürdő tartja. A mostani kezdeményezés egyedülálló abban, hogy a telekommunikáció segítségével "egy helyszínként" egész Magyarországot jelenti majd, a résztvevők és a helyszínek száma egyaránt a rekordkísérlet tárgya - áll a közleményben.

A rekordkísérletet a Magyar Rekord Egyesület mint központi szervező koordinálja, minden egyes helyszín online módon, internetes alkalmazáson keresztül elektronikus, valós idejű kép- és hangkapcsolattal lesz összekötve.

Országos hírekfürdőStrandMagyar Fürdőszövetségrekordkísérlet