2024.03.28, Csütörtök
Ismét az ország legnagyobb karácsonyfája lesz a Megyeri hídból
Magyar Közút/Facebook

Ismét az ország legnagyobb karácsonyfája lesz a Megyeri hídból

Magyar Közút, magyarepitok.hu

2022.12.22. 17:00

A magas közösségi érdeklődést követően a Magyar Közút költséghatékony megoldást talált arra, hogy ünnepi díszbe öltözhessen az átkelő két pilonja.

Hirdetés

Tavaly első alkalommal alakította a Magyar Közút NZrt. karácsonyfává néhány napra az M0-s autóúton található 100 méter magas Megyeri hidat. Miután az akció sikere rengeteg pozitív visszajelzést hozott a cégnek és számos érdeklődést érkezett arról, hogy idén is tervezik-e a megismétlését, a társaságnak sok fejtörést okozott, hogyan valósítsa meg a megváltozott gazdasági környezet és az energiatakarékossági irányelvek követésével a Megyeri-híd karácsonyi díszkivilágítását. Végül megtalálták a megoldást, hogy idén se maradjon ünnepi világítás nélkül a híd. Sőt, idén mind a két pilon zöldbe borul a következő két hétvégén – írja a Magyar Közút közleményében.

A fentieknek megfelelően idén a cég kizárólag a híd alap díszkivilágítását felhasználva színezi a karácsonyfa alakú hidat zöldre. A költséghatékonyabb megvalósítás bár valamivel halványabb hatást ígér, viszont idén így mind a két pilont átszínezik, tehát a budai és a pesti hídfő is ünnepi zöld világítást kap.

 

Karácsony és az újév hétvégéjén is ünnepi díszt ölt magára a Megyeri híd

A 35 emelet magas Megyeri-híd pilonjai először 2022. december 23-25., vagyis pénteken, szombaton és vasárnap este váltanak zöld színre. Sőt, az első hétvégén mindkét pilon mindkét oldalára felkerül a karácsonyi csúcsdísz. A második hétvégén pedig december 30-tól egészen az új év első napjáig, vagyis január 1-ig lesz zöld színben az ország egyik leghíresebb és legkedveltebb hídja. A hagyományt tovább folytatva a kijelölt napokon napnyugtától másnap hajnalig, vagyis a már megszokott alap díszvilágítás ideje alatt bárki megcsodálhatja majd az ország legnagyobb karácsonyfáit.

A „Megyeri karácsony 2.0 light” beharangozó videója elérhető a Magyar Közút hivatalos Instagram oldalán.

 

A szakemberek most is felhívják a figyelmet arra, hogy aki nem csupán a Megyeri-hídon áthaladva szeretné szemügyre venni az ünnepi díszvilágítást, semmiképpen se álljon meg a leállósávon, mivel azt kizárólag műszaki hiba esetén lehet használni. Aki fotózni szeretne, az ne vezetés közben tegye, hanem a 2-es főút felől közelítse meg a hidat, a pesti hídfő alatti részen keresztül pedig biztonságosan, gyalogosan vagy akár kerékpárral is eljuthat a helyszínre. Továbbá azt is kérik a közútkezelő munkatársai, hogy óvatosan, a követési távolságot betartva, a többi közlekedőre figyelve haladjanak át a hídon az érintett napokon, ezt a pályán található digitális kijelzőkön is külön jelzik majd. A közútkezelő dunakeszi mérnökségének szakemberei pedig a forgalom zavartalan lefolyását és a leállósáv szabályos használatát is rendszeresen ellenőrzik majd az útellenőri szolgálatukon és a hídon található forgalomfigyelő kamerákon keresztül.

Országos hírekMagyar Közút Nonprofit Zrt.Megyeri híd