2024.03.29, Péntek
Csaknem 11 millió forint adományt gyűjtött a Posta az Ökumenikus Segélyszervezetnek
Kép: segelyszervezet.hu

Csaknem 11 millió forint adományt gyűjtött a Posta az Ökumenikus Segélyszervezetnek

MTI

2022.02.08. 16:26

Tavaly többen és többet adakoztak a postákon elhelyezett perselyekbe, így csaknem 11 millió forint adományt gyűjtött a Magyar Posta Zrt. az Ökumenikus Segélyszervezetnek, a társaság és a segélyszervezet együttműködése idén is folytatódik - tudatta a Magyar Posta Zrt.

Hirdetés

Tavaly többen és többet adakoztak a postákon elhelyezett perselyekbe, így csaknem 11 millió forint adományt gyűjtött a Magyar Posta Zrt. az Ökumenikus Segélyszervezetnek, a társaság és a segélyszervezet együttműködése idén is folytatódik - tudatta a Magyar Posta Zrt. kedden az MTI-vel.

A Magyar Posta 10 éve támogatja adománygyűjtéssel, figyelemfelhívó kampányokkal és logisztikai szolgáltatással az Ökumenikus Segélyszervezet munkáját

- olvasható a közleményben.

Mint írják, országszerte nagyjából 1000 postán gyűjtik egész évben az adományt a segélyszervezetnek. A pandémia előtti időszakban jellemzően 10 millió forint körüli adomány gyűlt össze egy évben. 2020-ban az éves adományok alsó határát súrolva mintegy 9 millió forintot utalhatott át a Posta a segélyszervezetnek.

2021-ben a perselyekben ismét 10 millió forint feletti összeg, pontosan 10 681 200 forint gyűlt össze.

Az adományt Schamschula György, a Magyar Posta vezérigazgatója hivatalosan is átadta a Magyar Ökumenikus Segélyszervezetnek.

"Ez a két éve tartó járvány nemcsak nehéz helyzeteket és új szokásokat hozott, hanem ismét rámutatott arra, hogy a legnagyobb érték az egymásra való figyelésben, az összefogásban, a segítségnyújtásban rejlik. Miközben a saját postás közösségünk egészségére figyelünk, nem feledkezhetünk meg a rászorulókról sem" - idézi a közlemény Schamschula Györgyöt, a Magyar Posta Zrt. vezérigazgatóját.

Az átadáson Fekete Dániel, az Ökumenikus Segélyszervezet marketing-kommunikációs csoportvezető hangsúlyozta, hogy a Magyar Posta az elmúlt egy évtizedben meghatározó stratégiai partnerévé vált az Ökumenikus Segélyszervezetnek. A vállalat alaptevékenységéhez kapcsolódó logisztikai támogatás mellett az együttműködés legnagyobb értéke, hogy az 1000 postahivatalban megvalósuló egész éves adománygyűjtéssel és a közös kreatív akciókkal a Posta az ügyfeleit is bevonja az összefogásba, évről-évre erősítve ezáltal a társadalmi szolidaritás és adományozás kultúráját.

Országos hírekadományMagyar PostaÖkumenikus Segélyszervezet