2024.03.29, Péntek
Januárban több oltási akció is lesz
Illusztráció: unsplash.com

Januárban több oltási akció is lesz

MTI

2021.12.24. 12:00

A koronavírus elleni eddigi oltási akciók sikerére és az omikron vírusvariáns magyarországi megjelenésére tekintettel januárban több oltási akció lesz a kórházi oltópontokon és a járási székhelyek szakrendelőiben - olvasható a koronavirus.gov.hu-n szerdán megjelent közleményben.

Hirdetés

A kormányzati oldalra feltöltött videóban György István államtitkár, az országos oltási munkacsoport vezetője elmondta: úgy készülnek, hogy az év első hónapjában minden csütörtök és péntek délután, valamint szombaton lesznek akciónapok, amelyeken előzetes időpontfoglalás nélkül és helyszíni regisztrációval lehet majd kérni az oltást.

A koronavirus.gov.hu részletezte:

  • január 6-7-én 14-18 óra között,
  • január 8-án 10-18 óra között,
  • 13-14-én 14-18 óra között,
  • január 15-én 10-18 óra között,
  • január 20-21-én 14-18 óra között,
  • január 22-én 10-18 óra között,
  • január 27-28-én 14-18 óra között,
  • valamint január 29-én 10-18 óra között lesz akciónap.

A kormányzati portálon azt írták, a háziorvosok is folytatják az oltást a rendelési időben, s őket emellett arra kérik, hogy legalább egy januári péntek délután és szombaton is oltsanak előzetes bejelentkezés nélkül. Ha a háziorvos vállalja, akkor természetesen nemcsak egy, hanem akár négy alkalommal is tarthat oltási akciót - olvasható az oldalon.

Mint írták, a háziorvosok számára az országos tisztifőorvos hivatalosan is elrendeli az oltási akciónapokat, így a szombati napokra külön térítésre jogosultak.

"A polgármestereket is kérni fogjuk, hogy saját településükön segítsék az oltási akció sikerét, elsősorban a lakosság tájékoztatásával, ha szükséges, az oltakozók oltóhelyekre történő szállításával" - mondta a videóban György István.

Az országos oltási munkacsoport végzi az előkészületeket és véglegesíti a terveket. A további tudnivalókról külön tájékoztatást adnak - olvasható a koronavirus.gov.hu-n.

Országos hírekvédőoltáskoronavírusCovid-19