2024.06.12, Szerda
Szerdától rárajtolhatunk a jövő nyári foci-Eb jegyeire
Illusztráció - Bernát Benjámin/magyarepitok.hu

Szerdától rárajtolhatunk a jövő nyári foci-Eb jegyeire

mti

2019.06.11. 11:49

A Budapestet is érintő futballtornára az első körben egy hónapon át lehet jegyet igényelni. Érdemes most próbálkozni, mert a második körben már nem lesz sok jegy.

Egy évvel a rajt előtt, szerdán kezdődik a 2020-as labdarúgó Európa-bajnokság egy hónapig tartó első jegyigénylési szakasza.


A nyertesek augusztusban kapnak jegyet

Az európai szövetség (UEFA) honlapja szerint az első körben július 12-ig igényelhetnek belépőket a drukkerek.

Minden jegy sorsolás útján kerül kiosztásra, a tikettekhez jutás esélye független a jegyigénylés időpontjától.

A jegyek többsége ebben az időszakban talál gazdára, majd decemberben az Eb-re kijutott csapatok szurkolói jelentkezhetnek újra, ám ekkor már csak korlátozott számú belépőkért. A sorsolás nyertesei augusztusban vásárolhatják meg belépőiket.


Négy meccset a magyar főváros rendez

Az UEFA 2014 szeptemberében, genfi kongresszusán döntött úgy, hogy Budapest az egyike azon tizenkét városnak, amely otthont adhat a 2020-as labdarúgó Európa-bajnokság mérkőzéseinek. A döntés értelmében egy nyolcaddöntős és három csoportmérkőzést rendeznek a magyar fővárosban, az egykori Népstadion helyén épülő, 68 ezres Új Puskás Ferenc Stadionban, melyet legutóbb a Magyar Építők a játéktérről is körbefotózott.

A magyar fővárosban sorra kerülő mind a négy találkozóra 30, 75 és 125 euróért lehet jegyet váltani.

A 24 válogatottat felvonultató jövő évi Eb 51 mérkőzéses sorozata június 12-én Rómában kezdődik, az elődöntőknek és a július 12-i finálénak London ad otthont. Az angol fővárosban az elődöntőkre a legolcsóbb jegyek 85 euróba kerülnek, a legjobb helyre szólók darabja pedig 595 euróba. A döntőre tovább emelkedik az ár: 95 eurótól 945 euróig kínálja az UEFA a belépőket.

A magyar válogatott az Eb-re kijutásért Horvátország, Wales, Szlovákia és Azerbajdzsán csapatával küzd. A tornára a csoport első két helyezettje jut ki, a mieink az első három meccsükön hat pontot gyűjtöttek, kedd este Wales együttesét fogadják.

Országos hírekPuskás-stadionUEFAfocifoci-Eb