2024.03.29, Péntek

Ide érdemes kimenni: már az állam is állásbörzét szervez

portfolio.hu

2018.05.13. 14:24

26 cég 2200 betöltendő állásáról lehet képet nyerni szerdán Zuglóban.

Hirdetés

 

Magyarország a márciusi 3,7 százalékos munkanélküliségi rátájával az előkelő negyedik helyen áll az uniós országok rangsorában. Ez azzal együtt is kedvező adat, hogy az elmúlt évek jelentős kivándorlása, illetve a nagyszámú közfoglalkoztatott is szerepet játszik benne. Ezzel párhuzamosan a munkaerőhiány immár gyakorlatilag az összes ágazatot utolérte Magyarországon. Ezt tükrözi a Stratégiai és Közszolgáltató Társaságok Országos Szövetsége (STRATOSZ), mely az állami cégek állásbörzéjéről számol be.


Sima érettsgivel is szerencsét lehet próbálni

A karrierexpót szerdán délelőtt 11 órától délután 18 óráig tartják Budapesten a zuglói a Magyar Vasúttörténeti Parkban (Tatai utca 95.). Összesen 26 állami vállalat mutatkozik be, és 2200 betölthető állásra várják.

A közlemény szerint a kiállító vállalatok többek között

  • középfokú OKJ-s és szakképesítéssel rendelkező munkatársaknak,
  • szakmunkás és technikusi végzettséggel,
  • illetve érettségivel rendelkezőknek,
  • friss diplomás mérnököknek,
  • gazdasági és HR-szakértőknek kínálnak állásokat.

A kiállítók közül példaként említették a Belügyminisztériumot, az Országos Rendőr-főkapitányságot, az Országos Katasztrófavédelmi Főigazgatóságot, a Magyar Honvédséget, a Fővárosi Vízművek Zrt.-t, a HungaroControl Zrt.-t, a Magyar Postát, a Szerencsejáték Zrt.-t, és a VOLÁNBUSZ Zrt.-t.


A MÁV szinte minden posztra embert keres

Az állásbörze egyik legnagyobb kínálatával a MÁV Zrt. jelentkezik, amely több száz álláshellyel várja a jelentkezőket, a többi között váltókezelői, pénztárosi, tolatásvezetői, jegyvizsgálói, járműszerelői, biztosítóberendezési és távközlési műszerészi, felsővezeték-szerelői, illetve forgalmi szolgálattevői és mérnöki munkakörbe.

A MÁV-START és a GYSEV 50 százalékos alkalmi menettérti kedvezményt biztosít azoknak, akik vonattal indulnak az állami karrierexpóra.

munkahelyekOrszágos hírekmunkaerőpiacállásbörzeZugló