2024.07.14, Vasárnap

Nógrád megyében több mint 33 kilométernyi főúti útszakasz újul meg

2016.04.16. 08:44

69 milliárd forintos hazai forrásból országszerte 444 kilométer főúti és 119 kilométer mellékúti szakasz újul meg.

69 milliárd forintos hazai forrásból országszerte 444 kilométer főúti és 119 kilométer mellékúti szakasz újul meg. A felújítások miatt még több térség elérhetősége javul, csökkennek az utazási idők, emelkedik a közúti és az autóbuszos közösségi közlekedés szolgáltatási színvonala. A felújított utak legalább középtávon, de igénybevételtől függően akár hosszabb ideig is szolgálják a biztonságos közlekedést.

A Magyar Közút Nonprofit Zrt. a felújítások elvégzésére megkötött szerződések alapján Nógrád megyét érintően a 21-es számú Hatvan-Somoskőújfalu elsőrendű főút, a 22-es számú Rétség-Salgótarján másodrendű főút és a 23-as számú Kisterenye-Tarnalelesz másodrendű főút térképen jelölt szakaszainak felújítására adja át a munkaterületet ütemezetten, amelynek alapján több mint 33 km hosszan, mintegy 3,2 milliárd forint hazai forrásból indul a kivitelezés.

A munkálatok során a szükséges vastagságú aszfaltréteg terítésén túl az autóbuszmegállók felújítása, az árkok, padkák, átereszek és hidak javítása is megtörténik. A közlekedésbiztonság javítására forgalomcsillapító szigetek újulnak meg Endrefalván és Szalmatercsen, ezen kívül újak épülnek Érsekvadkert, Salgótarján és Kisterenye belterületén. Több szakaszon burkolatprizmákat telepítenek, megújulnak a jelzőtáblák és korlátok, szükséges helyeken akusztikus burkolatjelek készülnek.

forrás: internet.kozut.hu

Galéria

AktuálisútfelújításMagyar Közút Nonprofit Zrt.főút