2024.06.22, Szombat

Nógrád megye minden járásában elérhető a Kormányablak!

2016.04.15. 11:48

Új típusú Kormányablak nyílt Rétságon, a Városháza épületében, a Rákóczi út 20. szám alatt várja az állampolgárokat a Rétsági Járási Kormányablak. 

Új típusú Kormányablak nyílt Rétságon, a Városháza épületében, a Rákóczi út 20. szám alatt várja az állampolgárokat a Rétsági Járási Kormányablak, ezzel a megyében hatra nőtt az Integrált Kormányzati Ügyfélszolgálatok száma, s a nyugat-nógrádi térség bekapcsolásával immár a megye mind a hat járásában korszerű, ügyfélközpontú helyszínen intézhetik ügyeiket az állampolgárok. 

Nógrád megyében hatodikként valósult meg a Rétsági Járási Kormányablak a rétsági Városháza földszintjén. Az országban ez a 248. megnyíló Kormányablak. A kivitelezés 2016. február 22-én kezdődött el, akadálymentes kormányablak kialakítása is cél volt, amely segíti a fogyatékkal élő állampolgárok ügyintézését akadálymentesített közlekedési útvonallal és mosdóval, hangos térképpel, indukciós hurokkal. A beruházást a Nógrád Megyei Kormányhivatal a Közigazgatási és Igazságügyi Hivatallal konzorciumi formában valósította meg.
A kivitelezés eredményeként több mint 300 négyzetméteren átalakítottak és felújítottak szélfogót, közlekedőt, kialakítottak ügyfélteret és munkaterületeket, szerver szobát, bizalmas tárgyalót, háttérirodát, teakonyhát, felújítottak és akadálymentessé tettek mosdókat. A Kormányablak 5 munkaállomáson és 1 akadálymentes fotófülkében működik. Az építési és szerelési munkák kivitelezője a szécsényi székhelyű Lak-Ép-Ker 1998 Kft. volt.
A megvalósításhoz 27,79 millió forint a központi költségvetésből biztosított forrás és 3,5 millió forint a kormányhivatali finanszírozás az építési-szerelési kivitelezésre, az országosan egységes arculati elemek kialakítására, az akadálymentesítéshez szükséges elemek beszerzésére és az egyéb kapcsolódó munkák elvégzésére. Mintegy 10,343 millió forint központi forrást biztosítottak a bútorzat kialakítására. Az ügyfélhívó és az informatikai rendszer elemeinek költségét is a központi költségvetés biztosítja.
A csütörtöki átadóünnepségen beszédet mondott dr. Kovács Zoltán, a Miniszterelnökség területi közigazgatásért felelős államtitkára, dr. Szabó Sándor, Nógrád megye kormánymegbízottja, Balla Mihály, a térség országgyűlési képviselője és Hegedűs Ferenc, Rétság polgármestere.
A Rétsági Járási Kormányablak nyitva tartása megegyezik a már működő Nógrád megyei Kormányablakok nyitva tartásával: hétfőn 7 és 17, keddtől péntekig 8 és 18 óra közt várja ügyfeleit.
(nmkh.hu)

Galéria

AktuálisKormányablakügyfélszolgálatRétság