2024.06.23, Vasárnap

Minden szociális munkás legyen büszke munkájára

2015.11.16. 13:40

SZEKSZÁRD | A Szociális és Gyermekvédelmi Főigazgatóság főigazgatói dicséretét öten, a Tolna Megyei Integrált Szociális Intézmény érmét heten vehették át november 12-én a Vármegyeházán tartott a Szociális Munka Napja alkalmából rendezett ünnepségen.

Köszöntőjében Posta Zoltán, a megyei kirendeltség igazgatója kiemelte, hogy két év helyen topogás után magára talált a szervezet, hiszen a közelmúltban elfogadták az SZMSZ-t, amelyben rögzítették a dolgozói létszámot is. Az infrastruktúra területén jelentős fejlesztéseket hajtottak végre.

Az igazgató elmondta, rendbe tették a gazdálkodást, így most már tervszerűen, a jövőt is szem előtt tartva kezelhetik a pénzügyeket. A szociális intézményben és a Tolna Megyei Gyermekvédelmi Központ és Területi Gyermekvédelmi Szakszolgálatnál kiváló szakmai munka folyt, jó néhány nagy rendezvényt szervezett a két intézmény.

Dr. Horváth Kálmán megyei kormánymegbízott kijelentette, az elesettek való foglalkozást csak hivatástudattal lehet végezni. A politikus arra a kérte a jelenlevőket, hogy legyen bennük keresztényi alázat, szeretet és türelem, ami ehhez a munkához szükséges.

Bátori Zsolt, a Szociális és Gyermekvédelmi Főigazgatóság főigazgatója köszöntőjében hangsúlyozta, minőség és hatékonyság jellemi a rendszert, s ami még hiányzik belőle, az az önbecsülés. Az ünnep jó alkalom arra, hogy mindenki kihúzza magát, büszke legyen a munkájára, ne csak a ceremónia ideje alatt, hanem az év 365 napján.

A Szociális és Gyermekvédelmi Főigazgatóság főigazgatói dicséretében részesült: Balogh Sándorné, Béndek Ferencné, Erdélyi Gabriella, Székely Barbara és Zengő Antalné.

A megyei integrált szociális intézmény emlékérmét kapta: Benkő Jánosné, Dékány Gáborné, Kadosa Csabáné, Lang Péterné, Mohai Istvánné, Rudolf Istvánné és dr. Wágner Ferenc.

www.teol.hu

Galéria