2024.06.21, Péntek

Lezárult a „Bocsánatot kérek!”című projekt Nógrád megyében

2016.05.15. 13:09

Lezárult a „Bocsánatot kérek!”című projekt Nógrád megyében.  

A Nógrád Megyei Rendőr-főkapitányság 2016. január 13. és május 12. között tartotta meg a Belügyminisztérium Nemzeti Bűnmegelőzési Tanácsának finanszírozásával – „Bocsánatot kérek!” elnevezésű bűnmegelőzési projektjét.

A program célja a család-, gyermek- és ifjúságvédelmi tevékenység javítása, a gyermekvédelmi jelzőrendszer hatékonyságának növelése, a gyermekek biztonságának és önvédelmi képességének növelése, továbbá az iskolai erőszak csökkentése, a fiatalok konfliktuskezelési technikáinak javítása, agressziócsökkentés, stresszoldási technikák elsajátítása, az elkövetővé és áldozattá válás megelőzése.

A több hónapig tartó project zárórendezvényét a Nógrád Megyei Rendőr-főkapitányság Bűnmegelőzési Alosztály szervezésében a balassagyarmati Mikszáth Kálmán Művelődési Központban és a Szent György Albert Gimnáziumban tartották meg 2016. május 12-én. A zárórendezvényen több mint 200 diák vett részt, akik  labdarúgó és röplabda versenyen mérhették össze tudásukat. A képzésen résztvevő szakemberek megoszthatták tapasztalataikat, véleményeiket, mely után a bűnmegelőzési előadók kiértékelték a négy hónapos project különböző állomásait. 

Dr. Nagy László rendőr dandártábornok, megyei rendőrfőkapitány a program zárásaként oklevelet és tárgyjutalmat adott át a rendezvényen résztvevő csapatoknak.

forrás: police.hu

Galéria

AktuálisbűnmegelőzésrendőrségBocsánatot kérek